Protester när linje 620 får ny rutt


Jonas Bengtsson 2023-12-04

Landvetterbon Thomas Wennsten vid hållplats Vägskillnaden, som han föreslår kan bli en ny vändplats. Men Västtrafik verkar inte hålla med.
Bild:Tommy Holl
Landvetterbon Thomas Wennsten vid hållplats Vägskillnaden, som han föreslår kan bli en ny vändplats. Men Västtrafik verkar inte hålla med.

HÄRRYDA | Thomas Wennsten bor på Madkullen tillsammans med sin fru och dotter. Den 10 december slutar buss 620 att köra i området – vilket medför stora problem för de cirka 130 hushållen längs den indragna sträckan.

– Hela historien är under all kritik och det har vi framfört, säger Landvetterbon som lämnat in en protestlista med hela 253 namn till Västtrafik och Härryda kommun.


 

Den 10 december kommer linje 620 att kortas av och få en ny ändhållplats i Inseros. Hållplatserna Vägskillnaden, Kloftens, Risbacka, Sandsbacka, Sanserhult, Slapperhult, Madkullen, Bertshult norra, Bertshult södra, Stora Håltet, Hjorthallsvägen, Stjärnås och Snugga kommer därmed att dras in. Orsaken är att Västtrafiks bussar är för stora för att kunna använda den nuvarande vändplatsen, som anses trafikfarlig.

Landvetterbon Thomas Wennsten och hans familj har bott i området nära den snart indragna hållplatsen Madkullen i ungefär 1,5 år. Han hörde först talas om nyheten om buss 620:s nya linjedragning i en lokal Facebook-grupp i slutet på september, och var även med på Västtrafiks och kommunens informationsmöte i början av november på Eskilsbygården.

– Vi var många som reagerade på beslutet såklart, vi som bor här borde informerats tidigare. Vi fick officiellt höra om förändringen drygt en månad före det skulle införas, det är alldeles för kort tid inpå för att kunna hitta alternativ. Och även om kommunen står på vår sida, så hade vi velat ha ännu mer information så att man inte hittar på ett eget dyrt alternativ och sen kommer det en lösning några dagar senare, säger Thomas som förstår Västtrafiks argumentation då ”den nuvarande vändplatsen är värdelös”.

– Men däremot vid Vägskillnaden finns en utmärkt vändplan, vad jag förstått är detta också något som det upphandlade företaget påpekat för Västtrafik redan 2022. Det som jag också ställer mig frågande till är att Västtrafik de facto använder mindre bussar för andra linjer, varför inte bara göra det här också?

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.