Storbranden i Rävlanda - uppdaterad


Denny Bågenholm 2023-12-03

När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd och man fick fokuserar på att se till att den inte spreds.
Bild:Läsarbild
När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd och man fick fokuserar på att se till att den inte spreds.

Vid 11-tiden var huset så gott som nedbrunnet och räddningstjänsten var fortfarande på plats.
Bild:Läsarbild
Vid 11-tiden var huset så gott som nedbrunnet och räddningstjänsten var fortfarande på plats.

HÄRRYDA | Strax innan åtta på söndagsmorgonen kom larmet till räddningstjänsten som åkte till Rävlanda sanatorium med flera enheter från olika brandstationer.

 

Räddningstjänsten Storgöteborg har idag måndag 4 december klockan 10.25 avslutat räddningsinsatsen i fastigheten som tidigare fungerat som barnsanatorium, sjukhem och även senare som boende åt flyktingar. Fastigheten är helt nedbrunnen. Polis har fortsatt fastigheten avspärrad i väntan på att kunna göra en teknisk undersökning. Det är förbjudet för allmänheten att vistas innanför polisens avspärrningar och det finns även en risk att de byggnadsdelar som fortfarande står upp kan rasa. Det kan förekomma viss rökutveckling en tid framöver då temperaturen i byggnadsresterna fortsatt är varma. Väktare på plats kommer att bevaka detta och vid behov kommer räddningstjänsten att larmas. Skriver räddningstjänsten på sin hemsida.

Klockan tio gick ett VMA, viktigt meddelande till allmänheten ut för att uppmana de boende att hålla sig inne och stänga fönster och dörrar då det är en kraftig rökutveckling.

När räddningstjänst tillsammans med polisen kom fram till det öde huset var branden fullt utvecklad. Enligt räddningstjänsten kommer man att vara på plats under hela dagen. Huset har stått tomt under en längre tid men höll på att projekteras för att renoveras.

Branden rubriceras som grov mordbrand vilket är normalt i den här typen av händelser för att räddningstjänst och polisen ska få ökade resurser i samband med avspärrningar och undersökningar.

Polisen säger att det inte finns några uppgifter om att någon person skadats i samband med branden.

Strax efter halv elva på söndagsförmiddagen brinner det fortfarande i det som finns kvar av huset.


Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.