Kent och Arlene låter inte musiken tystna


Johanna Berglund 2023-12-06

Kent och Arlene föll ”madly in love” när de möttes på 80-talet. Färre fingrar stoppar inte Arlene från vare sig skrivande eller pianospel.
Bild:Johanna Berglund
Kent och Arlene föll ”madly in love” när de möttes på 80-talet. Färre fingrar stoppar inte Arlene från vare sig skrivande eller pianospel.

HÄRRYDA | Arlene Corwin, 89, och Kent Andersson, 85, träffades i Stockholm under 80-talet, och förenades under deras gemensamma intresse för jazzmusik och piano. 2019 förändrades Arlenes möjlighet till pianospel efter en akut amputation av sju fingrar, trots detta uppträder de idag ihop, snart aktuella med en jazzkonsert i Landvetter i januari.

 

– Sekunden jag kom hem från sjukhuset så satte jag mig vid pianot, för att se hur det är möjligt att spela med bara tre fingrar. Då blev jag mer kreativ än någonsin, säger Arlene.
Arlene och Kent lever ett stillsamt liv, djupt i den tysta skogen i Härryda. Huset är fullt av både musik och konst, det finns ett strängat piano och två elpianon. Det finns även en del böcker, varav många har Arlene själv skrivit.

– Alla böcker jag har skrivit är diktsamlingar, poesi har alltid varit närvarande i mitt liv men det var först 2010 jag skrev en bok av det. Idag skriver jag hela tiden, berättar hon.
Kent trivs i deras hus som han själv inrett och anpassat efter deras liv och behov. Men musiken är det som tar upp mest av vardagen.

– Jag övar fortfarande på pianot. Man blir aldrig fullärd, utan kan alltid utvecklas. Det är alltid ett nöje att lära sig ny musik, berättar han.
Kent säger att han själv inte håller på med poesi, men Arlene håller inte med utan tycker att han borde testa att skriva själv.

– Han kan skriva poesi, det vet jag, för han har skrivit så vackra kärleksbrev till mig genom åren, berättar hon.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.