Marie Strid (MP) om partiets nya språkrör Daniel Helldén


Jonas Bengtsson 2023-12-06

Marie Strid, Miljöpartiet i Härryda. På Miljöpartiets kongress i Örebro förrförra helgen valdes Daniel Helldén till nytt språkrör efter avgående Per Bolund. Samtidigt blev Märta Stenevi omvald som språkrör.
Bild:Pressbild
Marie Strid, Miljöpartiet i Härryda. På Miljöpartiets kongress i Örebro förrförra helgen valdes Daniel Helldén till nytt språkrör efter avgående Per Bolund. Samtidigt blev Märta Stenevi omvald som språkrör.

HÄRRYDA | Daniel Helldén har valts till nytt språkrör för Miljöpartiet. Marie Strid från Härryda tror att han och Märta Stenevi kommer komplettera varandra väl.

– Jag tror att Daniel blir ett jättebra språkrör, säger Marie.


 

Marie Strid, från Miljöpartiet Härryda, var på plats på kongressen i Örebro och såg när Daniel Helldén röstades fram som nytt språkrör bredvid Märta Stenevi. Marie var där i rollen som ett av 47 ombud från Västra Götaland.

Omröstningen gick till som så att ombuden fick rösta genom att gradera de totalt fyra kandidaterna, varav Marie hade Magnus P. Wåhlin som nummer ett och Daniel Helldén som nummer två. Till slut vann alltså riksdagsledamoten Daniel Helldén med minsta möjliga marginal, med 131 röster mot Magnus P. Wåhlins 130.

– Jag var på plats när Göteborgs lokalavdelning hade bjudit in kandidaterna på utfrågningar. Alla de fyra som var kvar i slutet gjorde bra presentationer, men Daniel var ändå i en klass för sig så jag tror att han kommer bli ett jättebra språkrör. Det blir ett bra komplement till Märta Stenevi då de är lite olika och det därmed kan bli tydligt vem som driver vilka frågor, säger Marie som tror att upplägget med två språkrör kan göra partiets politik ännu tydligare.

Vilka olika inriktningar har Daniel Helldén och Märta Stenevi?
– Märta har varit med och tagit fram det sociala politiska programmet "Program för social rättvisa" och redan när hon kandiderade var det väldigt tydligt att hon var starkt engagerad i den biten, förutom miljöfrågan såklart. Daniel kan man säga har ett väldigt tydligt klimat- och miljöperspektiv.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.