Fackelvandring från Pixbo till tomten


Hanna Uhlin 2023-11-30

I helgen arrangerar Friluftsfrämjandet Mölnlycke ett fackeltåg till tomten.
Bild:Pexels
I helgen arrangerar Friluftsfrämjandet Mölnlycke ett fackeltåg till tomten.

HÄRRYDA | Ett gemensamt fackeltåg, glögg, brasa och möjlighet att lämna önskelistor till julens centralfigur. Det är något av det som bjuds när Friluftsfrämjandet anordnar sitt traditionsenliga fackeltåg till tomten den 3 december.

 

Söndagen den 3 december arrangerar Friluftsfrämjandet i Mölnlycke sitt årliga fackeltåg till jultomten. Evenemanget startar med samling och fackelförsäljning vid lilla parkeringen vid Rådasjön, sedan går fackeltåget vidare genom skogen upp mot Gunnebo. Efter en kilometers skogsvandring vankas det glögg, pepparkakor och sprakande brasor vid Herkules kolarkoja. Där kommer även tomten vara på plats och ta emot önskelistor från barnen.

– Det är en gemenskap att gå tillsammans och umgås vid brasan över pepparkakor och glögg. Det är en familjeaktivitet och små barn brukar tycka att det är mysigt att träffa tomten och få en chans att lämna in sina önskelistor, säger Farveh Vahedi Makvandi som är en av de ansvariga ledarna för årets fackeltåg.

Det finns 100 platser till årets fackeltåg och den som vill säkra sin plats gör det enklast via Friluftsfrämjandets hemsida. Anmälan ska ske senast den 1 december. Friluftsfrämjandets mullegrupp bjuder på tilltugg och evenemanget är kostnadsfritt för både medlemmar och icke-medlemmar.

– Det enda som kostar är facklorna, annars är allting gratis. Vi hoppas på god uppslutning, lite snö och en rolig stund för barnen, säger Farveh Vahedi Makvandi.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.