Lokala företagare prisades på årets näringslivskväll


Hanna Uhlin 2023-04-03

Elias Högberg, Max Gärds Lundin och Daniel Julander från Rekrytat UF tog emot priset Årets UF.
Bild:Hanna Uhlin
Elias Högberg, Max Gärds Lundin och Daniel Julander från Rekrytat UF tog emot priset Årets UF.

HÄRRYDA | “Sveriges bästa företagare finns i Härryda”. Det konstaterade kommunens näringslivschef Fredrik Olsson när den årliga Näringslivskvällen gick av stapeln i veckan. Årets event lockade ett hundratal företagare till Mölnlycke kulturhus där sex priser delades ut i olika kategorier.

 

Varje vår bjuder Härryda kommun och företagarföreningarna in till en näringslivskväll för att hylla lokala företagare och prisa entreprenörer som utmärkt sig lite extra under året. I tisdags möttes ett hundratal av Härrydas många företagare under festliga former i Mölnlycke kulturhus. Efter mingel och middag fortsatte kvällen i Stora salen som var så gott som fullsatt. Där varvades samtal med framgångsrika företagare med prisutdelning och underhållning av Wendelsbergs musikal och teaterlinje.

Kommunstyrelsens ordförande Per Vorberg (M) och näringslivschef Fredrik Olsson inledde kvällens första akt med ett samtal om vikten av god företagskultur. I fjol rankades Härryda kommun högst i Göteborgsregionen vad gäller företagsklimat. Då landade Härryda kommun också på plats nummer nio av 290 när svenska kommuners företagsklimat listades i Svenskt Näringslivs årliga sammanställning. De senaste tio åren har Härryda kommun legat tio i topp i rankningen, men ambitionerna sträcker sig längre än så och samtliga partier i kommunfullmäktige är eniga om att ett starkt företagsklimat är viktigt för kommunen.

– Vi har ett väldigt tydligt mål om att vara Sveriges bästa näringslivskommun och ska kämpa vidare tills vi är nummer ett. Att jobba med professionell service till företagare är superviktigt och vi strävar ständigt efter att bli bättre. Det är genom företagen som man skapar välfärd och nu handlar resan om att gå från riktigt bra till bäst, säger Fredrik Olsson.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.