Sjunde hjälpinsatsen för Hindåsbon Tony


Aron Mikael Sik 2023-04-04

Tony Eriksson tänker fortsätta så länge han gör nytta. Fullastad med förnödenheter inför avfärd till polsk-ukrainska gränsen.<br /><br />
Bild:Privat
Tony Eriksson tänker fortsätta så länge han gör nytta. Fullastad med förnödenheter inför avfärd till polsk-ukrainska gränsen.HÄRRYDA | I veckan gick ytterligare en hjälpinsats till krigets offer i Ukraina. Det är lastbilschauffören Tony Eriksson som för sjunde gången körde förnödenheter ner till ukrainska gränsen.

– Jag kommer fortsätta så länge det behövs och jag kan göra nytta, säger han.


 

Det var den 2 mars 2022, bara dagar efter att den ryska invasionen av Ukraina inletts, som Tony Eriksson från Hindås körde den första i raden av hjälpinsatser till behövande. Då var det en turistbuss med förnödenheter som kördes till polsk-ukrainska gränsen och tog med sig flyktingar tillbaka till Sverige. Det var ett startskott som väckte något inom honom.

– Det har varit lite olika insamlingar inför resorna, främst Help Ukraine Gothenburg som jag har kunnat haka på och stå för själva transporten. Tredje vändan jag var där körde jag helt i egen regi, men att de hängde på mig i stället men stod för insamlingen, säger Tony som driver ett åkeri med säte i Hindås.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.