Full fart i skogen - på vattenskidor


Ulf Magnusson 2022-08-16


HÄRRYDA | Göteborgs Vattenskidklubb är en av Sveriges framgångsrika föreningar i den ganska lilla sporten. Av en händelse fick man 1993 anvisning om en tänkbar klubbarena i Härryda kommun – Forsevattnet.

En knappt femhundra meter lång skogstjärn alldeles invid södra bantröskeln på Landvetter Airport. Här trivs ett femtiotal vattenskidåkare, allt från elvaåriga nybörjare till proffs. Lokalpressen gjorde ett besök.

Vattenskidsporten är lite anonym, det håller Göteborgs Vattenskidklubbs ordförande Johan Härdmark med om.
– Men vi har ett bra driv i klubben. Här vid Forsevattnet har vi vår anläggning och ses och tränar och inte minst umgås ett antal kvällar i veckan och förstås på helgerna.

Klubben sorterar under Härryda Fritid och har medlemmar både inom kommunen och från andra håll. Från Rävlanda kommer familjen Norén, som verkligen lever med sporten. Pappa åkte vattenskidor för sådär femton år sedan men är inte så aktiv längre. Mamma Norén har egentligen aldrig provat, men är så kallad idrottsmamma. Det gäller sonen Liam och dottern Hayley. Båda tar vattnet i besittning och åker mycket professionellt, Hayley är bara elva år gammal Och det handlar om snabba framsteg.
– Jo, jag provade på när sommarlovet började, mamma och pappa tog med mej hit till klubben och det var första gången jag åkte efter en båt.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.