Astian utvald till P4 Nästas riksfinal


Denny Bågenholm 2022-08-14

Bild:Arkivbild

HÄRRYDA | Sebastian “Astian” Södergren vann den lokala finalen av P4 Nästa. Efter en nervös väntan står det nu klart att Mölnlyckeartisten är klar för riksfinalen den 26 augusti.
Under maj och juni avgjordes P4 Nästas 24 lokala finaler runtom i Sverige.

Astian tog då hem Göteborgstävlingen – men bara 8 av 24 vinnare får plats i riksfinalen i Västerås den 26 augusti. Ett av finalbidragen som valts ut av juryn är “2slow” med Astian.

– Det känns otroligt kul, bara vinsten i Göteborg var stort. Men att sedan bli en av de slutliga åtta i riksfinalen går inte med ord att beskriva, säger Mölnlyckebon och berättar att det betyder jättemycket att ha tagit sig till final.

– Den här tävlingen har potentialen att förändra allt för min artistkarriär och är en bekräftelse på att tio år av låtskrivande faktiskt tagit mig någonstans.

Fem bidrag var i P4 Nästas Göteborgsfinal den 27 maj – som vanns av Astian från Mölnlycke. Nu är han klar för riksfinalen i Västerås.

Har du fått höra någon motivering från juryn?
– Nej, faktiskt inte. När jag fick beskedet var det enda representanten från juryn sa att alla tyckte väldigt mycket om låten. Vilket någonstans är erkännande nog.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.