Vinster och förluster för Baltichov


Denny Bågenholm 2022-12-20

Oliver Todorovic visar åter sitt värde efter sin skada och blir bästa målskytt med sina åtta mål.
Bild:Tommy Holl
Oliver Todorovic visar åter sitt värde efter sin skada och blir bästa målskytt med sina åtta mål.

SPORT | Hemmamatch för herrlaget som gick på pumpen mot ett snabbspringande farmarlag från Skövde, förlust 27-31. Damerna gjorde omvänt och åkte till VästeråsIrsta och vann med uddamålet 30-29. Nu är det jullov för båda lagen till i början av januari.

 

– Likt alla juniorlag springer de i princip hela tiden och vi får inte stopp på dem. Efter en kvart har vi släppt in 13 mål, framåt fungerar det bra men då vi inte får tag i dem bakåt blir de tekniska fel vi gör dyrköpta. Efter en kvart i andra har vi krympt avståndet till två bollar, 23-25. Nytt slarv och avståndet är uppe i fem mål igen. Litet extra plus till Jacob Sjöberg idag som kommer rätt många gånger i sitt skytte, säger herrtränaren Sebastian Martinez på Baltichovs hemsida.

Redan 2 januari är det returmöte när serien vänder och Baltichovs herrar åker till Skövde för att utkräva revansch. Baltichov ligger fyra inför jullovet.

Bättre gick det för damlaget som efter förra lördagens storseger och ledning med 7-1 efter sju minuter i returen så blir de lite bekväma vilket håller på att straffa sig i slutändan.
– VästeråsIrsta tar timeout efter vårt 7-1-mål och börjar därefter knapra in på vår ledning. Även om vi i slutet av första halvlek drar ifrån lite grann och leder med tre i paus så fortsätter hemmalaget att så sakteliga ta in på försprånget. De går även gå upp i ledningen vid ett par tillfällen med tio minuter kvar. I det läget visar vi lite av vår kämpaglöd och laganda när Märta sätter 30-28 med 30 sekunder kvar, säger Ingvar Andersson.

– Visst bör vi kunna vinna den här matchen lite mera komfortabelt, men med flera spelare borta är vi ändå nöjda med en bortaseger. Eller som vår målvaktstränare Stefan Lidén uttrycker det "det känns enkelt att åka buss med två poäng", avslutar Ingvar på Baltichovs hemsida.

Värt att notera är att Märta Tilly, Maja Sjöberg och Ebba Gustavsson står för 19 av Baltichovs 30 mål. Baltichov är nu på femte plats i tabellen, fem poäng upp till förstaplatsen.

Damernas nästa match är mot RP Linköping 5 januari 19.00 i Förbohallen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.