Toppformade LIS på säker mark efter storseger


Jonas Bengtsson 2022-10-01

Förra lördagen säkrade Landvetter IS nytt kontrakt i division 2 tack vare vinsten hemma mot Höganäs BK. Efteråt firade man tillsammans med fansen.
Bild:Emelie Hübner
Förra lördagen säkrade Landvetter IS nytt kontrakt i division 2 tack vare vinsten hemma mot Höganäs BK. Efteråt firade man tillsammans med fansen.

SPORT | Med tre omgångar kvar att spela har nykomlingen Landvetter IS säkrat ett nytt division 2-kontrakt – efter 4 – 0 mot Höganäs BK.
– Vinsten var kassaskåpssäker, säger tränaren Morgan Johansson.


 

En fotbollshöst kan vara dötrist, kvalfylld eller alldeles alldeles underbar. För Landvetters division 2-herrar gäller det sistnämnda efter att man i helgen besegrade Höganäs med 4 – 0 på Landvetter IP.

– Vi gör den perfekta matchen, både offensivt och defensivt. Vi har jobbat mycket med harmoni, glädje och att släppa pressen och vår insats mot Höganäs är så perfekt den kan vara. Vi är jättenöjda med insatsen och det är såklart en skön känsla för både spelarna och oss ledare, säger tränaren Morgan “Mogge” Johansson som hade ännu mer att glädjas åt då nykomlingen LIS nu inte längre riskerar att hamna i nedflyttningsstriden.

– Kontraktet är säkrat med råge och det gör såklart gott för killarna, nu finns det ingen press alls kvar med tre matcher kvar.

Landvetter IS var bara för en månad sedan på väg att dras in i bottenträsket efter att ha gått segerlösa nio matcher i rad. Men efter 3 – 0-vinsten mot Ullared den 2 september har det blivit 0 – 0 mot Hittarp följt av segrar mot Varberg (1 – 0) och senast alltså mot Höganäs (4 – 0). 8 – 0 i målskillnad och tio av tolv poäng har således inkasserats de senaste fyra matcherna.

– Vi har ett nytt sätt att hålla ihop laget defensivt, halvhögt kallar jag det. Förut kunde vi åka på lite dumma grejer men nu håller vi ihop laget stabilt. Och nu hittar vi även mer offensiva lösningar, bland annat genom våra tre innermittfältare. I senaste matchen hade vi både crossbollar och mycket possession-spel, det var en bra mix. Anfallsspelet var grymt bra, det har varit ett litet problem innan.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.