Medaljer till Sjövalla FK / SACRO i Svenska cupen


Denny Bågenholm 2022-10-03

Bronsmedaljör Alma Alowersson och brons och silvermedaljör Hugo Fjelkner.
Bild:Rustan "Rulle" Jarnesand
Bronsmedaljör Alma Alowersson och brons och silvermedaljör Hugo Fjelkner.

SPORT | Efter ett långt sommaruppehåll var det dags för den tredje svenska cupen i trampolin som gick av stapeln i Upplands Väsby. Sjövalla FK / SACRO deltog med fyra gymnaster som fick till en riktigt bra helg.

 

Samtliga fyra deltagare tog sig till final i antingen trampolin eller DMT (Dubbel Mini Trampolin)
Under lördagens kvaltävlingar gick Alma Alowersson till söndagens finaltävling genom att bli fyra i kvalet, Wilma Fjelkner genomförde två mycket bra serier och blev bäst i kvalet. Wilmas lillebror Hugo Fjelkner ville inte vara sämre, även han var bäst bland killarna, mycket tack vare sin nya svåra andraserie med tre dubbelvolter.

Söndagsmorgonen inleddes med kvaltävling för DMT. Bland killarna blev Hugo Fjelkner kvaltrea och Alicia Henning såg till att även hon fick vara med under eftermiddagens finalpass. Finalerna startade med DMT och där blev Alicia Henning sjua, vilket var mycket bra med tanke på att hon tävlade med två helt nya kombinationer hon aldrig tidigare använt. Hugo Fjelkner som ”sparat” sina dubbelvolter till finalen lyckades perfekt med dem och förbättrade sig en placering och blev silvermedaljör.

Tjejerna var först ut i trampolinfinalen och Wilma Fjelkner såg ut att göra ytterligare bra serie men strulade till det i näst sista och den sista övningen och fick nöja sig med en sjätteplats totalt. Alma Alowersson fick till det desto bättre och gjorde en bättre finalserie än den i kvalet och vann bronset. Kanske var det storasysterns misslyckande som ökade Hugo Fjelkners nervositet vilket gjorde att hans finalserie blev lite darrigare än i kvalet.

”Men i ärlighetens namn hoppade både Pontus (Heden, Frisksportklubben Tor) och Vilgot (Åhlin, TK Levo) väldigt bra idag och är väl värda sina medaljer.” sa Hugo efter tävlingen.

Närmast för Alma Alowersson och Hugo Fjelkner är det nu att förbereda sig till uttagningarna för juniorlandslaget som sker i november. Här gäller det inte bara att ha bra serier och svåra övningar utan även teknik, styrka, smidighet och rörlighet kommer att spela in, vilket innebär en tuff träningsperiod den närmaste månaden

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.