Jonsered till division 3 - Partille får kvala


Denny Bågenholm 2022-10-03

Jonsered vann enkelt sista matchen och kunde fira seriesegern hela natten.
Bild:Per Samuelsson
Jonsered vann enkelt sista matchen och kunde fira seriesegern hela natten.

Djup förtvivlan hos Partille när förlorar matchen, sedan blir det jubel när kvalet ändå blir av.
Bild:Jennie Rosander
Djup förtvivlan hos Partille när förlorar matchen, sedan blir det jubel när kvalet ändå blir av.

PARTILLE | Det var upplagt för dramatik i sista omgången av division 4A, eller kanske ändå inte. Om Jonsered och Partille gjorde vad man kunde förvänta sig av lagen var det bara vilket lag som skulle knipa förstaplatsen som gällde. – Jag visste inte att det var så nära att vi skulle missa kvalet, säger Kim Roland.

 

Blev det så under söndagseftermiddagen? Jonsered gjorde sitt jobb när laget tvålade till Nol på bortaplan med hela 14-1, Jonsered har varit bäst under säsongen och fick fira seriesegern med guldhattar och bubbel.

Partille var tänkta att vinna komfortabelt borta mot bottenlaget Komarken som tillsammans med Nol redan var klara för division 5. Detta gick inte alls som planerat. Visserligen gjorde Samuel Wesley 1-0 redan i början av matchen men sedan låste det sig för bortalaget och Komarken kvitterade till 1-1 efter 17 minuter. Matchen stod och vägde men så länge Hisingsbacka inte heller gjorde mål mot Lunden Överås var andraplatsen och kvalet i Partilles favör.

När slutsignalen närmar sig får Komarken chansen och som en riktig kalldusch sätter hemmalaget 2-1 i 94 minuten och spelarna i Partille vet inte riktigt vart de ska ta vägen. Men högre makter är på Partilles sida och samtidigt som slutsignalen ljuder på Kongevi har Hisingsbacka bränt en straff och Lunden Överås satt 1-0 och vunnit matchen.

– Vi har haft en riktigt bra avslutning på serien och vi var nog kanske lite för självsäkra igår, jag var inställd på att vi skulle vinna matchen och vara klara för kvalspel. Vi inledde kanske lite för bra och fick tidigt ett ledningsmål, vi dominerar matchen fullständigt men Nol får två chanser och gör två mål. Där det andra målet är en vristträff från 30 meter, det är årets mål alla gånger.

– Sista tio är vi dock riktigt dåliga, jag var riktigt arg och irriterad efter matchen, det blev ju bättre när jag fick slutresultatet i de övriga matcherna. Jag får ta på mig att jag inte hade koll på resultatet i matchen mellan Hisingsbacka och Lunden Överås. Hade jag vetat hur det stod där kanske vi skulle agerat annorlunda på slutet, men vi blir tvåa och nu får vi kvala vilket känns väldigt inspirerande, säger Partilles tränare Kim Roland.

Jonsered vinner serien och avancerar direkt till division 3 och Partille får förlita sig till kvalspel som blir i en fyralagsgrupp enligt Kim Roland.

– Jag har inte fått det bekräftat från Göteborgs fotbollförbund ännu men den informationen jag har är att vi möter två division fyra lag, IFK Viken från Åmål och Falköpings FF samt ett division 3 lag, Gerdsken från Alingsås. Där går endast det laget som slutar etta i gruppen till division 3.

– Det kommer bli väldigt svårt men vi har ett bra momentum och rent historiskt brukar Göteborgslagen ta sig upp, men allt kan ju hända och vi kanske har fyllt vår stolpe in kvot efter gårdagen, avslutar Kim.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.