Rasmus Thorbjörnsson från Lerum är säker på kanten i Alingsås HK


Denny Bågenholm 2022-09-27

Rasmus sätter en av sina straffar bakom Oscar Sävinger i segermatchen mot Sävehof i Estrad.
Bild:Tommy Holl
Rasmus sätter en av sina straffar bakom Oscar Sävinger i segermatchen mot Sävehof i Estrad.

SPORT | Under säsongsinledningen har Rasmus visat storform och säkerhet i straffskyttet. Det har hunnit bli 15 mål på tre matcher och han är hundraprocentig från strafflinjen. Målet för den Baltichovfostrade högerkanten är att bli ännu bättre och testa livet utomlands. – Skulle jag få chansen hade jag inte tackat nej, säger han.

 

När Samuel Lindberg lämnade Alingsås efter förra säsongen fick Rasmus chansen att spela förstakant och har tagit tränaren Mikael Franzéns förtroende på största allvar. Han har själv en teori varför det går så bra just nu.
– Med förtroende så utvecklas jag. Vet man om att man är förstaval på en position så vågar man lite mer. Vi har mycket mer skytte i år än tidigare och när försvarsspelarna lyfter för att täcka skott så får vi på kanterna mer ytor.

Rasmus började spela handboll i Baltichov för att gå vidare till Aranäs och sedan förra säsongen finns han nu i Alingsås HK. Han har dessutom tre trillingbröder som också spelat handboll.
– Ja det var mycket handboll hemma, och det har ju självklart utvecklat oss tillsammans. Jakob som var målvakt har slutat spela, Simon är högerkant i Kungälvs HK och Tobias är nu i Norge och har spelat i Champions League för Sävehof.

Det var snack i Alingsås om att serien inleddes dåligt, hur tänkte ni i laget då?
– Faktiskt inte alls, alla som håller på med sport och handboll vet att säsongen är lång och det finns mycket som kan hända. Man får inte lägga för mycket fokus på vad folk tycker eller tänker runt omkring. Laget och Mikael har en plan och den håller vi oss till. Vi är många nya och då krävs det lite matcher för att allt ska sitta.

Ni vann mot Sävehof i lördags igen för minst femte matchen i rad, det måste vara en drömmotståndare?
– Haha, ja kanske. Vi har nog inte förlorat mot dem sedan SM-finalen 2019, men man måste tänka på att nästan alla deras niometersspelare är skadade och det är självklart tufft. Men vi tänker fortsätta vinna mot dem, säger Rasmus och skrattar.

Nu spelar Alingsås mot Malmö HK om en vecka och sedan fortsätter jakten på klubbens tredje SM-guld. För Rasmus finns det också andra planer för framtiden.
– Jag vill bli ännu bättre under säsongen och får man sedan i framtiden chansen att komma utomlands säger jag inte nej. Gärna till Frankrike eller Spanien för där är det skönt klimat och det gillar jag. Men jag trivs jättebra i Alingsås och spelar gärna här länge till, avslutar Rasmus.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.