Magiska Harlem Globetrotters trollade upp publiken på läktarna


Denny Bågenholm 2022-09-26

Många dunkar bjöds det på i Partille Arena i fredags när Harlem Globetrotters var på besök.
Bild:Tommy Holl
Många dunkar bjöds det på i Partille Arena i fredags när Harlem Globetrotters var på besök.

Det bjöds på mycket show och coola maskotar men även äkta basket i världsklass.
Bild:Tommy Holl
Det bjöds på mycket show och coola maskotar men även äkta basket i världsklass.

SPORT | Det är sällan de kommer till Sverige, men nu var det andra gången som Harlem Globetrotters gästade Partille Arena. 1993 fyllde man Globen med 15 346 som fortfarande är Globens publikrekord för inomhussport. Förra fredagen var det runt 1 500 åskådare som fick se laget från Chicago tricksa under stort jubel. – Att få hit laget för andra gången är väldigt roligt, säger Håkan Axlid.

 

Just nu pågår en stor Europaturné för det amerikanska uppvisningslaget och i helgen gästades Partille Arena för andra gången på bara några år, förra besöket var i mars 2017.

– Vi har en bra produkt i Partille Arena, det är proffesionellt bemötande från alla som jobbar här och allt finns under samma tak vilket gör logistiken enkel. Vi har också en komplett basketrigg som köptes in förra gången laget var på besök och som vi nu kunde använda igen, säger Håkan Axlid som är bokningsansvarig i Partille Arena.

– Det är väldigt kul att se att de efter nästan 100 år fortfarande kan turnera runt och locka publik. Här var det väldigt många basketungdomar som lockat med sig sina föräldrar så det var en väldigt trevlig familjefest här i fredags, avslutar Håkan.

Harlem Globetrotters startade 1927, men inte i New York som man kan tro med tanke på namnet utan i Chicago. Dock innehöll laget bara afroamerikanska spelare därför tog man namnet Harlem. Laget spelade i Negro American Legion League och fick i slutet på 40-talet chans att spela final mot det bästa professionella laget i NBA, Minneapolis Lakers. Fram till då fick endast vita spelare delta i ligan men efter segern ändrades reglerna och 1950 blev Chuck Cooper den första svarta spelaren i NBA. Därefter fokuserade Harlem Globetrotters på att spexa och showa då man fick svårt att behålla de bästa spelarna.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.