Thorbjörnsson nära att straffa Guif

Denny Bågenholm 2024-02-05

Rasmus Thorbjörnsson gör elva av lagets 28 mål mot Eskilstuna GuiF, det räcker till oavgjort.
Bild:Arkivbild Tommy Holl

SPORT | Det var tätt kring slutspelsplatsen, Eskilstuna Guif på sjunde plats och Alingsås låg åtta. Något som talade för hemmalaget var att man hade åtta raka hemmavinster mot Guif. Det blev oavgjort 28-28.

– Det känns som en förlust, sa en besviken Oscar Gentzel efter matchen.

Det börjar bra för hemmalaget och Rasmus Thorbjörnsson som sätter två raka 7-meterskast fram till 3-1 efter sex minuter. Totalt blir det elva fullträffar för Thorbjörnsson varav sju på straff, även sista målet i matchen är en straff, vilket gör att Rasmus räddade en poäng för Alingsås HK.

Guif vänder på steken och har en ledning med 8-7 efter 16 minuter, mycket beroende på Pavle Karacic och den tidigare Sävehofspelaren Marcus Lennernäs. En sekvens som fastnade var när Marcus Ekman i Guif fintade upp Fredrik Hellgren på läktaren och Guif skaffade sig en tvåmålsledning med tretton minuter kvar.

Mikael Franzén lämnar in timeoutkortet och försöker få ordning på spelet. Melker Norrman får sin andra utvisning för Guif och och Alingsås kämpar sig närmare. Oscar Gentzel både reducerar och kvitterar fram till 11-11. Resultatet i halvtid är 12-12 och Alingsås har det lite kämpigt att komma till avslut. Det är Thorbjörnsson med fyra straffar och en fin lobb som håller kvar Alingsås i matchen.

Den viktigaste spelaren i Alingsås är lagkapten Johan Nilsson som är den som har lite tyngd i sig i både försvar och anfall, och det märks när han inte är på plan. Det är Johan som i inledningen av andra halvlek vräker in ledningsmålet till 13-12 samtidigt som han får Melker Norrman att dra på sig sin tredje utvisning och ett rött kort efter 30 sekunder. Där ser man vad rutin kan betyda. Trion Oscar Gentzel, Johan Nilsson och Rasmus Thorbjörnsson ser till att hemmalaget går upp till en fyramålsledning efter 35 minuter. Publiken är glad, Franzén är glad och det är avslappnat bland spelarna i Alingsås, när man ångade på mot sin nionde raka seger på hemmaplan mot Eskilstuna Guif.

Tyvärr har inte bortalagets Pavle Karacic läst manus, och tillsammans med stabila Mortimer Lundh på linjen och gummimannen Lennernäs som högernia äter sig Guif åter in i matchen. Med tre minuter kvar är det 27-27 och hemmalaget känns ängsligt. Det blir en rafflande avslutning i Estrad. Richard Hanisch sätter 27-28 på straff med minuten kvar och Alingsås tar timeout. Johan Nilsson får läge men Marko Roganovic räddar. Guif med bollen de sista 45 sekunderna. Timeout för Guif med 30 sekunder kvar. Rickard Frisk räddar på Marcus Lennernäs avslut och det blir en kontring med tio sekunder kvar.

Benjamin Helander tar kantläge och får med sig en straff när klockan står på 60.00, Rasmus Thorbjörnsson ställer sig på sjumeterslinjen, publiken håller tummarna. Utan pardon sätter han sin sjunde straff bakom en chanslös Marko Roganovic. En poäng var och båda lagen känns lika besvikna över resultatet efter matchen.

Sjumålsskytten Oscar Gentzel är missnöjd när han får prata med kommentatorn på handbollsligan.live efter matchen.

– Det känns som en förlust. Vi bränner enkla lägen och har matchen i 53 minuter. Vi har bra energi i andra halvlek och får bra utdelning på våra lägen men det räcker inte. Just nu känns det bara tråkigt, säger han efter matchen.

Alingsås är kvar på sista slutspelsplats med Önnered tätt i hälarna en poäng bakom. Det är dock bara tre poäng upp till fjärdeplatsen. Nästa match är onsdag 7 februari klockan 19.00 mot IFK Kristianstad på bortaplan.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.