Tävlingar i Sundsvall och Sydkorea för OK


Jonas Bengtsson 2024-02-07

Alla sju Landehofåkare på SM: Erik Larsson, Eric Fors, Felix Ehlers, Arvid Rudling, Julia Swahn, Meja Strid och Julia Nilsson.
Bild:Privat
Alla sju Landehofåkare på SM: Erik Larsson, Eric Fors, Felix Ehlers, Arvid Rudling, Julia Swahn, Meja Strid och Julia Nilsson.

SPORT | OK Landehof har den senaste tiden haft tävlande runtom i världen. En septett skidskyttar har tävlat på ungdoms-SM i Sundsvall medan Olle Gedda var iklädd landslagsdräkten för att representera Sverige på världsungdoms-OS i Sydkorea.

 

Den 26 – 28 januari deltog sju ungdomar från OK Landehof på ungdoms-SM i skidskytte arrangerat av Sundsvall Biathlon. Det var en helg präglad av kamratskap, laganda och all den spänning skidskytte kan bjuda på. I lördagens sprint tog Arvid Rudling brons i klassen P15. På söndagens stafetter blev det stor succé med två ytterligare medaljer då tjejerna knep bronset och killarna tog guld! Det var ett snabbt och träffsäkert skytte som lade grunden till framgångarna.

Snart 17-årige Olle Gedda har däremot tävlat en aning längre bort under världsungdoms-OS då nästan 2 000 unga atleter befann sig i Sydkorea. Skidskytten från Tahult kvalificerade sig dit efter fina resultat i Sverigecupen och blev en av fyra herrskyttar i truppen.

– Det var väldigt kul att få uppleva ett sånt stort event och även väldigt kul att tävla. Men det var tuffare banor än vad vi har i Sverige och det var även tufft motstånd, säger Olle som tävlade i både sprint, distans och stafett.

– Vi blev åtta i stafetten och det var höjdpunkten kan man säga, i de andra tävlingarna fick jag inte riktigt till skyttet.

Var det sporrande inför framtiden att få vara med på ett ungdoms-OS?
– Ja, absolut. Ett långvarigt mål är att komma ut på stora tävlingar som IBU-cupen och världscupen. Det här var min första internationella tävling så det var roligt att få komma in i det även om jag inte fick till de bästa resultaten.

Den här helgen är det nya tävlingar för Olle Gedda: JSM i Torsby.
– Det blir ju hemmaplan, jag går ju på gymnasiet där nuförtiden. Jag går väl för att vinna, men i alla fall pallplats ska jag få till minst för att jag ska bli nöjd. I de andra tävlingarna i Sverige den här säsongen har jag varit på pallen, så det ser väl ganska lovande ut.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.