Storpublik när Lerums BK derbybesegrade Partille HK


Jonas Bengtsson 2023-11-01

”Vi har fyra kedjor som alla är med och bidrar till att vi kan driva upp tempot och göra det jobbigt för Partille”, säger Lerums BK-tränaren Daniel Bengtsson om 4–2-segern i derbyt den 27 oktober.
Bild:Tommy Holl

”Vi har fyra kedjor som alla är med och bidrar till att vi kan driva upp tempot och göra det jobbigt för Partille”, säger Lerums BK-tränaren Daniel Bengtsson om 4–2-segern i derbyt den 27 oktober.Lerums BK-fostrade Carl Klingberg skötte nedsläppet.
Bild:Lerums BK

Lerums BK-fostrade Carl Klingberg skötte nedsläppet.LBK:s lagkapten Kevin Brodén firar ett av hemmalagets fyra mål i derbyt.
Bild:Tommy Holl

LBK:s lagkapten Kevin Brodén firar ett av hemmalagets fyra mål i derbyt.<span id=\
Bild:Tommy Holl
“Vi har ett lag med åtta nya spelare, seniorlaget är föryngrat jämfört med ifjol och det är en del av att försöka få in yngre spelare för att kunna överleva på längre sikt”, säger Marcus Nordquist som är tränare för Partille tillsammans med Peter Berntsson.

Världsmästaren, Frölundaspelaren och forne Schweiz-proffset Carl Klingberg är efterlängtad av fansen, som hoppas på en comeback hos moderklubben.
Bild:Tommy Holl
Världsmästaren, Frölundaspelaren och forne Schweiz-proffset Carl Klingberg är efterlängtad av fansen, som hoppas på en comeback hos moderklubben.

SPORT | Segertåget för serieledaren Lerums BK ångar vidare. Derbyviktorian inför storpublik mot Partille var den sjunde i rad.

– Det blev succé på alla plan, säger LBK-tränaren Daniel Bengtsson.Hela 539 personer hade tagit sig till Stenkullen för att beskåda derbyt mellan Lerums BK och Partille HK vid säsongens ”Trekronorsmatch” i Vättlehallen. Och det var en nöjd hemmapublik som kunde traska hemåt i oktobermörkret då LBK vann med 4–2 (periodsiffror: 1–0, 1–2, 2–0).
– Jätteroligt med så mycket folk på plats och framförallt att vi kan bjuda på en spännande och underhållande ishockeymatch i 60 minuter, säger LBK:s Daniel Bengtsson.

Blev det en del pengar in till klubben?
– Ja, men det blev det väl. Jag har inte riktigt koll på sponsorerna och sånt där. Men jag vet ju att själva evenemanget såklart drog in några tusenlappar till föreningen med lite försäljning och lotter. Sånt är ju jättevälkommet såklart. Och med sponsorerna så funkar det väl så att alla sponsorer betalar ju då tre kronor gånger 539. Det är ju det som är hela grejen med trekronorsmatchen och det blev ett jätteroligt evenemang, säger Bengtsson och får medhåll från motståndarlaget.

– Det är roligt när Lerum drar samman sin ”Trekronorsmatch” och att det blir extra drag. Spelarna tycker det är roligare när det händer saker kring seniormatcherna och att det är mer folk på läktarna, det blir en pulshöjning, säger Partilletränaren Marcus Nordquist.

Matchen då? Jo, hemmalaget kom som skjutna ur en kanonkula till matchstart efter ett peptalk från Lerumssonen Carl Klingberg, till vardags i Frölunda, som också leverade pucken vid nedsläpp.

– Han gav några stärkande ord till killarna innan vi gick ut, och det var väl också en bidragande orsak till att vi var med från början. Det är ju jätteroligt när gamla Lerumsfostrade spelare vill komma och ge tillbaka, säger Bengtsson och fortsätter:

– Jag tycker att vi var jädrigt på tårna och laddade från början. Första tio-tolv minuterna så är det ju ett riktigt ställningskrig ute på isen. Då är ju Partille med riktigt bra och är lika bra som oss skulle jag vilja säga. Efter vårt 1–0-mål tycker jag att vi tar över och att Partille får det lite kämpigare.

Kämpigt hade även domarna. Som delade ut mängder med utvisningar, femminutare och även ett matchstraff till vardera laget.

– Det var tufft, men ändå inte fult skulle jag vilja säga. Det var krig i 60 minuter. Partille kämpade precis lika bra som vi och det var en ganska fair match med mycket kamp och mycket vilja, säger Daniel Bengtsson.

Trots att det bara blev ett mål i spel 5-mot-5 och strösslat med utvisningar så tyckte inte heller Marcus Nordquist, tränare för Partille, att det var en ful match.

– Det var ett givande och tagande. Det var en bra hockeymatch där två bra lag bjöd upp till kamp. Lerum har fått in lite spelare och gjort det bra i höst, de har blivit ett bra spelande lag och det är kul när fler lag är med i toppen av trean. Det blir bättre matcher för oss då.

Ställningen var 2–2 inför den sista perioden, där gästerna spenderade långa stunder i utvisningsbåset – vilket LBK utnyttjade med två mål i powerplay. Segersiffrorna skrevs till 4–2 i LBK:s favör.

– Det blir väldigt sönderryckt med boxplay och powerplay fram och tillbaka, så det är lite synd. Men vi har fyra kedjor som alla är med och bidrar till att vi kan fortsätta driva upp tempot och göra det jobbigt för Partille, säger Bengtsson och ger beröm till ”linan” med Alexander Nyberg, Nikita Voloch och Gabriel Bergsman.

– De skapar ett grymt tryck i tredje perioden och fixar de här utvisningarna som gör att vi kan avgöra i powerplay. Nu ligger vi på nästan 40 procent mål i powerplay efter de här första sju matcherna och det är ju oerhört bra.

Dessutom är serieledaren LBK hundraprocentiga i segerkolumnen med sju av sju vinster.

– Det är ju ingenting vi hade räknat med på förhand. Men vi är jätteglada och nöjda. Det är ju klart att vi siktar nu på att försöka ta oss till Alltrean och det ser ju bra ut. Men vi vet att det kan gå fort i hockey och vi måste fortsätta vinna matcher för att vi ska lyckas med det. Och närmast så har vi ju Kungsbacka hemma på söndag som absolut inte är något dåligt lag, säger Bengtsson.

Partilles tränare Marcus Nordquist om matchen:

– Det var en jämn och bra match, kanske en av de bästa hockeymatcherna som helhet den här säsongen. Vi gjorde en bra match men tyvärr drog vi på oss för mycket utvisningar i sista perioden och det är där vi tappade det. Det var en bra hockeymatch och bra prestation av båda lagen som avgjordes i powerplay.

Med halva HockeyTrean Södra C spelad så toppar Lerum nu tabellen på 21 poäng, GIK är tvåa på 18 poäng och Partille är trea på 13 poäng.

– Nu vänder serien och det gäller för oss att knipa de poängen som behövs. Vår målsättning är fortfarande att ta oss till Alltrean. Om vi inte kommer etta eller tvåa ska vi se till att bli en av de fyra bästa treorna från de sju serierna, som också går vidare. Just nu är vi etta eller tvåa där, men det gäller att fortsätta vinna matcher, säger Nordquists vars lag siktar på en trepoängare ikväll mot femman Hovås på hemmais.

– Vi ska ta tre poäng genom att se till att äga matchen och spela vårt spel. Våra spelare är duktiga på att inte anpassa sig efter motståndarna, och lyckas vi bra med det så kommer vi att vinna matchen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.