Landslagsdebut för Daniel Kalentun


Denny Bågenholm 2023-11-01

Daniel Kalentun går från klarhet till klarhet, nu gör han landslagsdebut.
Bild:d-photo
Daniel Kalentun går från klarhet till klarhet, nu gör han landslagsdebut.

SPORT | 18-åriga Daniel Kalentun är inte bara Pixbos bästa målskytt utan leder även den interna poängligan. Nu får den unga talangen även chansen i innebandylandslaget när han är uttagen till Euro Floorball Tour (EFT) den 10-12 november.

– Lite nervöst är det, men det kommer att släppa, säger Kalentun.


 

Ett år till VM i Malmö spelas och när Sveriges herrar nu ställs mot Finland, Schweiz och Tjeckien blir det en form av för-VM för både för Malmöpubliken och herrlandslaget. Thomas Brottman och Niklas Nordén har tagit ut två spelare från Pixbo. Målvakten Jon Hedlund och debutanten Daniel Kalentun.
– Det ska bli riktigt kul att få representera Sverige på hemmaplan i Malmö inför hemmapubliken, säger han.

Varför är du uttagen tror du?
– Ja, varför är jag det, säger Daniel och funderar lite. Han fortsätter:
– Jag tror de gillar mitt sätt att spela och jag har fått en riktigt bra start i säsongsinledningen. Jag har en fysisk spelstil och samtidigt spelar jag både boxplay och powerplay. Jag har också fått mycket speltid och det har väl gjort att jag synts en del, säger Daniel.

När Lokalpressen får tag i Daniel håller han på och jobbar med ett innebandyläger i Wallenstam arena med massor av spelare födda 2010-2015.
– Ja, vi kör “lilla star camp” måndag till torsdag. Det är mest spelare från närområdet men även några danska spelare och en slovak som är här och tränar, säger han.

Det går riktigt bra för dig i Pixbo?
– Ja, både jag och laget har börjat riktigt bra, förlusten mot Falun i sudden var lite onödig och mot Storvreta var det aldrig nära. Men sedan har vi vunnit resten och är på en tredjeplats vilket visar att vi ska vara med däruppe. Jag vill vara med och vinna titlar och förra året var det nära en final och i år ska vi ta oss dit, om jag får bestämma, säger en hoppfull Daniel.

I landslagstruppen är det två debutanter. Daniel Kalentun (Pixbo IBK) och Sakarias Ulriksson (Storvreta IBK) som kan göra sina första matcher i den blågula tröjan nästa vecka.
– Konkurrensen har blivit tuffare och bredare än på länge. Det är kul att det är tre ynglingar som är med som också är förtjänta av de platser som de nu tar, de är där för att prestera precis som alla andra, säger förbundskapten Niklas Nordén

– Vi tittar inte på åldrar utan vi tittar utifrån prestation och vad vi tror att vi kan få ut av dem till VM, fortsätter han.

Spelschemat i Euro Floorball Tour
10 november, 18.30, Sverige - Tjeckien
11 november, 15.00, Sverige - Finland
12 november, 12.00, Schweiz - Sverige

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.