SM-guld till Adam Andersson från Team Pergamon


Denny Bågenholm 2024-03-22

Teodor Samuelsson, Adam Andersson, Alvin Kvarnström. Där Adam tog ett SM-guld på sin gamla hemmaplan i Boden och får nu representera Sverige i Europacupen i Bratislava.
Bild:Svenska bowlingförbundet
Teodor Samuelsson, Adam Andersson, Alvin Kvarnström. Där Adam tog ett SM-guld på sin gamla hemmaplan i Boden och får nu representera Sverige i Europacupen i Bratislava.

SPORT | Adam Andersson tog under torsdagen SM-guld i bowling. Med publiken i ryggen så vann Bodensonen SM-guldet på hemmaplan. I finalen besegrade han Teodor Samuelsson med 229-202.

– Det känns helt otroligt. Jag kunde inte ha en bättre bowlingdag än så här, säger Adam Andersson.


 

Adam Andersson gick direkt till final i Boden efter en tidigare vinst i Helsingborg. I finalen ställdes han mot Teodor Samuelsson, som hade besegrat Alvin Kvarnström i semifinalen. Andersson, spelare för Team Pergamon i Partille. Han flyttade till västkusten från Boden för att spela hockey för drygt tio år sedan. En trafikolycka gjorde att han sadlade om till bowling. Nu vann han hemma i Boden med stöd av hemmapubliken där han besegrade Samuelsson med 229-202, vilket utlöste stort jubel.

– Det var så mycket känslor i finalserien så det var nästan obegripligt att jag kunde kasta klotet åt någorlunda rätt håll. Jag tränade lite samtidigt som Teodor och Alvin spelade semifinalen och medan Teodor radade upp strikes så kastade jag precis överallt. Då tänkte jag att det här kommer bli hemskt. Men jag inledde finalen med en strike och när jag vände mig mot publiken blev det som en tryckvåg från alla som var här och stöttade mig. Det gav så mycket adrenalin och jag tänkte att nu ska jag bara ta hem det här, säger Adam Andersson till Svenska bowlingförbundet.

Segern innebär att Adam Andersson kommer att representera Sverige i Europacupen i Bratislava. Han rankar segern högt i sin karriär, även om tidigare prestationer på Europatouren och i landslaget också är speciella. Samuelsson, som tog silver, reflekterar över sin prestation och ser fram emot att se Andersson i Europacupen.

Hur rankar du den här segern i din karriär hittills?
– Det är säkert en större bedrift att ha vunnit på Europatouren och spelat i landslaget som jag har gjort tidigare men det kan inte bli mer speciellt än att få vinna här hemma framför min familj och mina kompisar. Det kommer vara en höjdpunkt i karriären, säger Adam Andersson.

Det blir andra gången Adam får dra på sig landslagströjan. Senast var vid EM 2019 i München där han var med och vann guld i lag samt brons i 3-manna.
– Helt otroligt. Jag var inte så nöjd med hur jag hanterade EM 2019 och var inte alls säker på att jag skulle få chansen att representera Sverige igen. Det ska bli riktigt kul och jag är väldigt tacksam. Jag hoppas att jag kan göra något vettigt resultatmässigt också, säger han.

På damsidan tog Josefin Hermansson, från Partillelaget Team X-Calibur BK ett fint brons.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.