Alingsås är klara för slutspel


Denny Bågenholm 2024-03-21

Benjamin Helander blir elvamålskytt mot Malmö och tog laget till ytterligare ett slutspel. Att spelat 17 stycken i rad är man ensam om i Handbollsligan.
Bild:Arkivbild Tommy Holl
Benjamin Helander blir elvamålskytt mot Malmö och tog laget till ytterligare ett slutspel. Att spelat 17 stycken i rad är man ensam om i Handbollsligan.

SPORT | Seger över Malmö med 31-25 och klara för klubbens 17:e slutspel i rad när det återstår två matcher. Nu börjar siktet mot plats sex för att slippa Sävehof eller Hammarby i kvartsfinal.

– För oss spelar det ingen roll vilka vi får möta, säger Mikael Franzén.


 

Bortalaget är effektivare i inledningen på matchen och går upp till en 7-4 ledning efter drygt 11 minuter. Alingsås bränner lite för många lägen för att Mikael Franzén ska vara nöjd och han begär timeout.

– Vi slarvar för mycket, vi ska spela varje minut som att det är en avgörande slutspelsmatch. Det blev ett snack om att vi ska behålla vår desperation vilket har gjort oss väldigt bra under de sista matcherna, säger han.

Mest desperat i hemmalaget skulle då vara Benjamin Helander som gör 11 mål totalt och fem efter Mikaels timeout. Här vänder matchen och Alingsås visar varför man är svårslagna i Estrad. Hemmalaget gör 10-2 sista kvarten och går till pausvila med självförtroende och ledning 15-11 i paus.

En snackis är bortalagets Adam Tumba som sågar domarna Canbro och Kliko jäms med fotknölarna i handbollsligan.live i paus. Något Mikael inte lägger så mycket fokus på.

– Han var inte helt nöjd, nej. Men handboll är en bedömningssport och jag tycker väl att det var jämnt i bedömningarna. Det är ju inte deras “fel” att vi gör 10-2 sista kvarten. Det skulle inte bli mycket handboll om domarna blåser 100 procent efter regelboken i alla lägen.

Det hade inte blivit många kantmål då?
– Haha, nej det stämmer nog, säger Mikael.

Alingsås fortsätter vara desperata och spela slutspelshandboll i andra halvlek och avståndet är fem bollar, 20-15 efter 13 minuter. Max Granlund sätter 22-16 med drygt tio minuter kvar. Martin Blomqvist i Malmö åker på ett direktrött kort när han vräker ner Adam Jöhnsson där själva aktionen bedöms som överdrivet hårt spel.

Under de sista tio minuterna byter lagen mål med varandra och när domarna blåser av matchen, jublar 1338 på läktarna när Alingsås är klara för ytterligare ett slutspel.

– Ett stabilt försvar, där anfallsspelet knackar stundtals. Vi står bra bakåt sista 40 minuterna, säger Albin Hägglund Junler efter matchen och sina tre mål.

– Vi har lyft oss väldigt mycket de senaste matcherna, framförallt är vi väldigt mycket bättre bakåt än tidigare. Nu har vi ett gott go laget och en bra känsla, nu gäller det att förvalta den formen under de två kommande matcherna. Vi ska fortsätta spela desperat och som att varje match är slutspel.

På tal om slutspel. Ni kan nå sjätte eller eventuellt en femteplats vilket innebär att ni slipper Sävehof och Hammarby, är det något du funderat över?
– Inte alls, just nu är det bara fokus på vad vi gör. Jag vill vinna matcherna som kommer och vilka vi sen får möta i en kvartsfinal spelar ingen roll. Nu när vi går in i slutspelet är det helt andra saker som kommer att fälla avgörandet, säger han.

– Det som är lite tråkigt nu är att topplagen inte längre får välja vilka de möter i kvartsfinalerna. Har man vunnit serien ska man få mer fördel än bara en extra hemmamatch. Vi får se hur det slutar men oavsett vilka vi möter ska vi satsa allt för att vinna, säger en beslutsam Mikael Franzén inför sitt sista slutspel med Alingsås.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.