SM-brons i rallysprint till Adielsson och Bengtsson


Jonas Bengtsson 2022-06-29

Rallyföraren Mattias Adielsson och kartläsaren Maja Bengtsson tog i dag sin första SM-medalj tillsammans då duon fick ett brons i rallysprint.
Bild:Mattias Adielsson Motorsport
Rallyföraren Mattias Adielsson och kartläsaren Maja Bengtsson tog i dag sin första SM-medalj tillsammans då duon fick ett brons i rallysprint.

SM i rallysprint avgjordes i Linköping under SM-veckan.
Bild:Mattias Adielsson Motorsport
SM i rallysprint avgjordes i Linköping under SM-veckan.

HÄRRYDA | Rallyföraren Mattias Adielsson knep i dag ett brons under SM-veckan i Linköping.

 "Det här är jag verkligen nöjd med. Allting har fungerat utmärkt under dagen, klart lite små missar här och var men det händer alla. Vi visar att vi har börjat komma rätt med bilen också, jag kör nu med ett helt annat självförtroende än jag gjort tidigare under året", säger Hindåsbon.




Totalt är det 32 olika sporter som samlats i Linköping under SM-veckan som startade i går. Rallysprinten avgjordes i dag och för Mattias Adielsson och kartläsaren Maja Bengtsson gick det fortare och bättre än på länge. Det blev nämligen ett brons för duon vars Ford Fiesta Rally2 från M-Sport endast var 1,7 sekunder ifrån ettan Pontus Tidemand och 0,8 sekunder bakom tvåan Jonas Åkesson som både körde Skoda Fabia.

– Nu är vi med och krigar på riktigt mot en världsstjärna som Pontus Tidemand. Vi fortsatte även med konceptet vi hade i Arvika att hela tiden bara ha roligt och njuta av varje meter, det gav fint resultat, säger Mattias Adielsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi är många som har trott på det här trots det motflyt vi har haft tidigare och att få ta vår första medalj tillsammans Maja och jag, är något som hela teamet ska känna sig stolta och delaktiga i.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.