Storseger för Lekstorps IF som har tätkänning


Jonas Bengtsson 2022-06-27

Lekstorps IF:s målgörare i sista matchen före sommarvilan: <span>Jonathan Palett, Linus Schyum och Salko Huseinovic. Laget är nu sexa i division 6A där det är supertajt i toppstriden efter elva omgångar. Upp till ettan Tollereds IF är det fyra poäng.</span>
Bild:Niclas Bonander
Lekstorps IF:s målgörare i sista matchen före sommarvilan: Jonathan Palett, Linus Schyum och Salko Huseinovic. Laget är nu sexa i division 6A där det är supertajt i toppstriden efter elva omgångar. Upp till ettan Tollereds IF är det fyra poäng.

SPORT | Lekstorps IF kunde dansa sig till sommarledigt med glada miner efter att ha besegrat Vatra KIF med 4–0 alldeles innan midsommar. Målen gjordes av Linus Schyum (2), Jonatan Palett och Salko Huseinovic.


– När vi mötte Vatra i första seriematchen läxade de upp oss ordentligt och vann med 5–1. De spelade en fin teknisk fotboll, ganska mycket på ett tillslag. Vi hade naturligtvis stor respekt för dem, men vi var också medvetna om hur snälla vi var mot dem i vår premiärmatch. Så mycket av snacket inför match handlade om hur vi skulle spela defensivt, säger Lekstorpstränaren Mats Johansson om division 6A-matchen som spelades den 22 juni på LP Idrottsplats i Gråbo.

– Högt tempo och böljande spel präglade första halvlek. En riktigt holmgång. Båda lagen gör en kanonhalvlek. Vi spelar ovanligt bra i defensiven över hela plan, jag tror att Vatra blev lite överraskade att vi var så på. I första matchen spelade de ut oss, nu var Vatra mera farliga på fasta situationer. Marcus Gylling gör flera fenomenala räddningar under första halvlek. Samtidigt har vi en boll i ribban och många halvchanser.

Men det skulle dröja till den andra halvleken innan målen kom, och samtliga fyra gjordes av hemmalaget: Linus Schyum (2), Jonatan Palett och Salko Huseinovic.

– Där lossnade det för oss, vi körde på med samma höga tempo som i första halvlek, Vatra började se lite trötta ut. “Sicken” jäkla bra match hela laget gör tillsammans. Alla gör ett grymt jobb. Väldigt stolta tränare, säger Mats Johansson.

Segern innebär att Lekstorp går på “sommarlov” med 20 poäng på 11 matcher och en sjätteplats för tillfället – med tät kontakt till lagen ovanför. Upp till serieledaren Tollered är det bara fyra poäng. Nästa LIF-match spelas den 13 augusti. Bergums IF ligger näst sist i samma serie.

Länk till tabellen: Svenska fotbollförbundet


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.