Positiva vindar hos Stenkullen GoIK


Jonas Bengtsson 2022-06-30


SPORT | Den här veckan har 60 unga lirare varit med i Stenkullen GoIK:s fotbollsskola. Och dessutom har klubben arrangerat midsommarfirande samt att seniorlaget tog en fin 5 – 1-seger mot Gårda BK.

Solen lyste när Stenkullens idrottsplats stod som värd för sommarfotbollsskolan. Cirka 60 barn och ungdomar i åldrarna 6 till 13 år var då på plats från måndag till torsdag klockan 9 – 15 under midsommarveckan.

– Vi har inte kunnat ha fotbollsskola på två år och därför ville vi få med oss många av föreningens unga lag för att få igång detta igen, berättar Stenkullen GoIK:s klubbchef Fredrik Robertsson när Lokalpressen får tag i honom på telefon under tisdagen.
Barnskratt och slamrande bestick hörs i bakgrunden då fotbollsgänget vid intervjutillfället käkar lunch i Stenkulans matsal.

– Fotbollsskolan är en kombination av barnpassning för de yngsta åldrarna till att även ha ett syfte med hur vi vill arbeta med vår fotbollsutbildning. Vi har börjat jobba med något som heter Supercoach som är en app som våra ledare har i telefonen. Vi jobbar efter en modell av Brommapojkarna och appen kan lösa hela säsongsplaneringen själv om man vill, det beror lite på de olika lagens ambitionsnivåer, berättar Fredrik.

Tidigare under morgonen
har det varit spel och teknikträning och längre fram är det planerat för celebra besök från BK Häcken och Gais och inte minst räddningstjänsten. Fredrik hoppades även kunna få ett spontant besök från något utlandsproffs som han tränat tidigare i karriären.
Förutom klubbchef är Fredrik Robertsson också tränare för seniorlaget – och även där är det muntra miner då laget vann med 5 – 1 senast. Ett konditionsstarkt Stenkullen orkade då hela matchen och tryckte in tre extra bollar i slutet då gästande Gårda kroknade. Filip Alftrén och Rasmus Karlsson gjorde två mål vardera.

Seniortruppen har en låg medelålder denna säsongen då cirka hälften av spelarna är förstaårsseniorer, varav de flesta kommer från de egna leden.
– Vi håller på med en generationsväxling vad gäller a-laget och många unga spelare fick chansen redan förra året vilket var väldigt roligt. Man märker nu att intresset kring a-laget ökat med både publik och föräldrar som är på plats, med egna spelare i truppen blir det många som har anknytning till laget. Även ungdomslagen kommer hit och kollar och det känns roligt.

Tränare beskriver
seniorlaget som “ungt, hungrigt och träningsvilligt” även om han lägger till att det finns äldre spelare också som är med när de kan “i mån av familj och husbyggande”.

– Vi spinner vidare på den röda tråden från i fjol och det är mycket som känns positivt i klubben. På midsommar håller vi dessutom i firandet på Stonehill. Det känns som att positiva vindar blåser över “Goiken” och det är väldigt trevligt.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.