Serierekord för Team Pergamon


Denny Bågenholm 2023-03-01

Team Pergamon slog under söndagen nytt rekord för 8-mannalag med 7942 poäng över fyra serier.
Bild:Svenska bowlingförbundet
Team Pergamon slog under söndagen nytt rekord för 8-mannalag med 7942 poäng över fyra serier.

SPORT | Som nybörjare ska man vara nöjd om man når 150 poäng i en bowlingserie. När Team Pergamon tog emot Serieledarna Kaskad slog spelarna i snitt 248 poäng och nådde det otroliga resultatet 7942 poäng.

– För 10 år sedan var det otroligt om någon slog 7000 poäng, säger Mathias Billberg på John Scott’s där Team Pergamon har sin hemmaplan.


 

Även för en professionell bowlingspelare är det svårt att tänka sig att passera 7600 poäng, ett snitt på 240 poäng per spelare och serie, och ändå får se sig passerade av motståndarlaget. Det var precis vad som hände Kaskad när de åkte till Partille för match mot Pergamon. Pergamon slog nämligen den högsta slagningen någonsin i svensk seriebowling och landade på 7942.

– 8000 poäng. Går det att verkligen att få till så att åtta spelare, spelar så bra samtidigt? Det är en galen siffra att ens fundera på att göra i en seriematch i bowling. Det är inte så många år sedan som det sågs som en drömgräns, en utopi, att något lag skulle nå dit. Team Pergamon visade att det kanske trots allt inte är omöjligt, eller ens speciellt långt borta. 7942 betyder 248 i snitt per person och serie. Lägg därtill att Kaskad slog 7587, så har vi nog utan konkurrens den bästa bowlingmatch som spelats på svensk mark. 242 i snitt på 16 spelare. Det är nästa galet att tänka på, skriver Christian Holmén i en pressrelease från Swebowl.

– 8000 har varit ett kul snack hos oss länge. Dagens match visade att det faktiskt inte är omöjligt. säger Martin Larsen.

Jesper Svensson är lite mer blygsam.
– 8000 är otroligt högt, så jag vet inte om det är rimligt att säga att man ska slå det. Men det finns givetvis tomrutor att städa upp, så vi får se om det kan slås i framtiden, säger han.

– Kaskad har ju dominerat Elitserien i år och slog oss förra helgen, så vi var sjukt taggade på att "ge igen", säger Martin Larsen

Jesper Svensson fick ihop matchens högsta slagserie med 1062 där han gör 299 och 300 i de två avslutande serierna, men att han var matchens lirare ville han inte riktigt kännas vid.
– Jag inledde ganska trevande, men det blev bättre och nästintill perfekt i slutet. Men jag tycker att det är på sin plats att hylla hela laget för sin insats. Från första till sista gubbe, inklusive reserv och coach. Otroligt hög nivå på alla, säger han

Team Pergamon återtog alltså rekordet från Clan, ett rekord som kom till mot just Pergamon 2021 och löd på 7840.

– Såklart det är skönt att ha återtagit rekordet från Clan, speciellt eftersom det var vi som fick känna på deras rekordslagning, säger Jesper Svensson.

– Såklart en sjukt häftig match att spela, säger Martin Larsen och Jesper Svensson fyller i att det nog var väldigt kul för publiken att få se en match på så otroligt hög nivå

Team Pergamon hade hela fyra spelare som gjorde över 1000 poäng. Förutom Jesper Svensson så fick Pontus Falkhäll ihop 1053, Adam Andersson 1042 och Markus Jansson 1018.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.