Sävehof vinner grinigt derby

Denny Bågenholm 2023-03-02

Inte många räddningar i matchen men de viktiga på slutet står Simon Möller för.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Sävehof tog bussen till Frölunda för bortamatch mot Önnered som brukar betyda många mål och grinig stämning. Det blir precis som vanligt. Många utvisningar, slutspelskänsla och seger för Sävehof.

Matchen inleds med att Önnered spelar utan målvakt och istället kör sju utespelare i anfal, ett spel man fortsätter med hela matchen. Det resulterar i en hel del mål för Sävehof i öppen kasse. Annars är det mest glädjande i början att Elias á Skipagötu är tillbaka från sin skada. Han får tidigt visa på spelsinne med både mål och assist. Det är dåligt med räddningar i inledningen och efter nio minuter får Önnered en straff och då passar Sävehof på att byta in Oscar Sävinger i mål, Straffen går stolpe-stolpe ut och därefter följer en stabil period för Sävehof som går från 8-9 till 11-9 och senare 14-10 innan Önnered åker på ytterligare en av lagets fyra utvisningar under första halvlek. Men istället för fortsatt tryck  av Sävehof gör Önnered 2-0 på utvisningen och totalt fem raka mål till ledning 15-14 under fem minuter. Oscar Sävinger har blivit inbytt och tar några bollar men det är rätt slarvigt och hafsigt under hela halvleken. 17-16 med 20 sekunder kvar blir 19-16 i paus med två snabba mål för  Sävehof precis innan paus.

– Mycket mål men inget  skönspel direkt. Vi måste bli bättre bakåt i andra. Kul med lite heta känslor, säger Felix Möller till C More.

Oscar Sävinger får göra en fin räddning efter 35 minuter och Önnered fortsätter spela 7-6 vilket de gör bättre i andra halvlek. Önnered tar en timeout när Sävehof har en klar ledning med sex mål. Sävehof får en dubbelutvisning. Sebastian Karlsson missar en straff och Önnered är bara en boll bakom Partillelaget efter fyra raka mål med tio minuter kvar.

Sävehof tar timeout och strax efter åker Emil Berlin på en ful smäll som resulterar i två minuter och straff som matchens bästa spelare Elias á Skipagötu sätter stenhårt i nätet. Simon Möller byts in i målet och får göra några matchavgörande räddningar på slutet på matchen, ett slut som blir ruggigt spännande. Ny ful smäll, den här gången på Sebastian Karlsson som resulterar i ny straff som Elias á Skipagötu säkert sätter.

Det är fortsatt tufft spel matchen igenom. William Andersson Moberg sätter 33-31 med två minuter kvar. Ny utvisning på Önnered och strax efter andra utvisningen på Felix Möller. Ledning 33-32 och Sävehof tar sin sista timeout med 20 sekunder kvar. Oli Mittún får chansen att sätta 34-32 och att Önnered får kvittera till 34-33 i sista sekunden hjälper inte Önnered som har spelat bra. Elias á Skipagötu gör sin första match för säsongen efter sin skada och börjar med sju mål och nio assist.