Sävehofs herrar tog ett silver


Denny Bågenholm 2023-05-30

Elias, Sebastian och Adam är besvikna efter förlusten. Det är dock snart dags för en ny säsong med nya spännande matcher och nya finaler för Sävehof.
Bild:Nisse Nilsson
Elias, Sebastian och Adam är besvikna efter förlusten. Det är dock snart dags för en ny säsong med nya spännande matcher och nya finaler för Sävehof.

SPORT | Det gick inte hela vägen utan Sävehof fick se sig besegrade i femte och avgörande finalen inför 5000 Kristianstad-supporters och ett hundratal gulsvarta. Ett silver är inte illa men målet var guldet och det såg länge ut som man skulle kunna ta med det hem.

 

När Elias á Skipagötu i sin sista match i Sävehoftröjan innan flytten till Kiel sätter en straff fram till 22-21 tändes ett litet hopp då laget flera gånger tidigare under matchen kommit ikapp resultatmässigt. Nu gick det inte längre utan slutresultatet skrivs till 30-23 efter fyra mål från den fantastiske Markus Olsson i Kristianstad.

Det som kommer sitta kvar länge är ledningen med två bollar i förlängningen i andra matchen i Partille Arena där IFK kvitterade och vann matchen, fram till 1-1. Och att det var sista gången vi fick njuta av Elias Ellefsen á Skipagötus alla trolleritricks och Sävehofs lagkapten Sebastian Karlsson otroliga kantspel innan de nu försvinner utomlands.

Tack för en fantastisk säsong, tack för ett fenomenalt slutspel och grattis alla handbollsfans runt om i Sverige som fått uppleva det bästa finalspelet sedan man började spela fem matcher.

Nu fortsätter vi att fira damernas sextonde, SM-Guld!

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.