Avgörande final på bortaplan


Johanna Berglund 2023-05-29

Malte Celander har spelat i Sävehof sedan handbollsskolan och är med i A-laget. Men även om han inte fått så mycket speltd är han även en viktig kugge i lagbygget.
Bild:Karin Celander
Malte Celander har spelat i Sävehof sedan handbollsskolan och är med i A-laget. Men även om han inte fått så mycket speltd är han även en viktig kugge i lagbygget.

SPORT | Ikväll går den sista av fem finalmatcher i handbolls-SM för herrar av stapeln. Det är Partilles IK Sävehof mot IFK Kristianstad som spelar i en direkt avgörande finalmatch. Efter en jämn finalserie hoppas nu Sävehof på vinst.

– Vi är taggade på final och är stolta att vi tagit oss hit, säger Malte Celander, 21, spelare i IK Sävehof.


 

Sävehof, som för två år sedan tog SM-guld, har nu chansen att återigen ta tillbaka titeln från Ystad. Ikväll är den sista av fem finalmatcher mellan IFK Kristianstad och IK Sävehof, och den spelas på Kristianstads hemmaarena.
– Det känns jättebra inför kvällens match. Vi är så glada att vi tagit oss hit och hade varit sjukt ifall vi vinner SM-guld. Vi känner inte att vi har så mycket att förlora i dagens match så vi är redo att ge det bästa vi har, säger Malte Celander.

Trots att vinsten är nära så är utgången av kvällens match långt ifrån avgjord, då lagen har legat varandra hack i häl hela tiden.
– Det är svårt att försöka förutse ett resultat i en matchserie men vi var beredda på att det skulle bli svårt. Så helt förvånade över att det är såhär jämnt är vi inte, säger Malte.

Under dagen inför kvällens match har laget fullt upp med uppladdning. Malte berättar om det speciella med att se en handbollsmatch inifrån.
– Idag är jag på bänken. Det är en otroligt mäktig upplevelse under matcherna. Mitt viktigaste uppdrag att stötta spelarna på det sättet jag kan och att analysera spelet, ifall jag skulle behöva hoppa in.

Malte fortsätter:
– Stämningen i laget är jättebra, vi är taggade och försöker peppa varandra. Det finns alltid en nervositet innan en viktig match men vi kör på.

Nervositeten ligger delvis i att det är en bortamatch.
– Det är den största utmaningen. Kristianstads arena kommer vara fylld med 5 000 ”pers” där de flesta hejar på hemmalaget och kommer vara emot oss. Men vi försöker motstå och kämpar på, avslutar Malte.

Kvällens avgörande match om SM-guldet startar klockan 19.10. Matchen sänds på TV12 och C More.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.