Landvetter upp i serieledning

Denny Bågenholm 2023-05-29

Målvakten Axel Wibrån gjorde flera viktiga räddningar, här omkramand av Landvetters tränare Morgan Johansson.
Bild:Landvetter IS

SPORT | Efter seger på bortaplan mot Laholms FK med 2-1 är nu Landvetter ny serieledare i division 2 Västra Götaland, en poäng före Onsala BK.

– En jätterolig match, kul att få vinna den, säger Morgan Johansson.

Landvetter har börjat stabilt och har fem segrar, två oavgjorda och endast två förluster efter nio omgångar. Segern på bortaplan mot Laholm med 2-1 var åter ett bevis på lagets skärpa. 1-0 genom William Andersson efter 20 minuter och 2-1 ordnade Gustav Hedlund fem minuter in i andra halvlek.

– Det var en riktigt härlig “gräsmatchfight” där båda lagen kämpade och ville vinna. Vi hade förutom våra målgörare Axel Wibrån i mål och han blev matchens lirare efter ett par riktigt svettiga räddningar.

Varför går det så bra?
– Vi har ökat på med mer träningar,mer fysik och bättre flås som gör att vi orkar 90 minuter. Men den stora grejen är lagsammanhållningen och moralen som killarna har, de ställer upp för varandra och viker aldrig ner sig. Jag är grymt stolt över killarna, säger tränare Morgan Johansson.

Nästa match är ett spännande derby mot Qvidings FF på fredag klockan 19.00 på Landvetter IP.

Sävedalens IF som spelar i samma serie hade en 4-0 ledning i paus för att sedan kollapsa i andra halvlek och släppa in fyra mål i en match som slutar 4-4 och det gör att laget är kvar i bottenträsket med sju poäng på kvalplats.
 – Energin försvann i andra halvlek och killarna stod inte för samma arbetsinsats längre. Det är mycket psykologi i fotboll. När de började knappa in blev vi försiktiga och ängsliga och då gick det som det gick, säger tränaren Keyvan Alizadeh på Sävedalens webbplats.

I division tre ser det fortfarande mörkt ut för Partille IF som fortfarande efter åtta omgångar inte vunnit någon match och ligger sist i division 3 Mellersta Götaland och där är tränaren Kim Roland lite uppgiven.
– Vi har varit klart bäst de två senaste matcherna och borde vunnit men det lossnar inte riktigt och när självförtroendet är på botten får man inga enkla mål som man får när man leder. Vi måste bara fortsätta kämpa för det kommer att lossna till slut, säger han.

Jonsereds IF tappade serieledningen i Div 3 Nordvästra Götaland till Alingsås FF efter förlust på hemmaplan mot IFK Tidaholm med 1-2.

Lerums IS slog jumbon Älvängen med 3-2 men är ändå näst sist i Division 4A herrar. Damlaget förlorade mot serieledaren Eriksberg med 0-1 och ligger nia i Division 3 damer med tre segrar och fem förluster.