Adam Andersson vann Europatourtävlingen Ålborg International


Denny Bågenholm 2023-05-29

Den mycket lovande hockeyspelaren Adam Andersson sadlade om till Bowling efter en allvarlig skada. När han senast skulle spela VM var han med om en trafikolycka en kort tid innan avresan. Nu fick Adam äntligen glänsa internationellt
Bild:Linus Wirén / Svenska Bowlingförbundet
Den mycket lovande hockeyspelaren Adam Andersson sadlade om till Bowling efter en allvarlig skada. När han senast skulle spela VM var han med om en trafikolycka en kort tid innan avresan. Nu fick Adam äntligen glänsa internationellt

SPORT | Adam Andersson var den ende vänsterhänte bowlaren som lyckades nå finalspelet och topp 42 i Ålborg International. Väl där gick han hela vägen och tog hem Europatourtävlingen. I finalen besegrade han Thomas Larsen, Danmark, och Andersson tog sin andra titel på Europatouren.

 

– Det känns fantastiskt roligt. Jag har haft det rätt tungt i bowlingen de senaste tre åren men jag har aldrig slutat försöka och har fortsatt träna hårt. Den här segern betyder väldigt mycket för mig, säger Adam Andersson i ett pressmeddelande från Svenska Bowlingförbundet.

Det var många vänsterhänta spelare som hade besvär med banorna i Løvvang Bowling Center vilket inte undgick Adam Andersson.
– Det dröjde nog bara tio sekunder efter att jag kom till hallen innan jag fick höra att det var väldigt tufft som vänsterhänt och att det knappt var någon idé att spela, säger han

Men det stoppade inte Adam Andersson som ångade på och blev sexa i kvalet. Han var den ende vänsterhänte bland de 42 spelarna som gick vidare till finalspelet.
– Jag försökte göra det bästa möjliga av situationen. Jag spelade så enkelt som möjligt och försökte undvika problem. Jag spelar rätt så rakt och jag kände i kvalet att det fanns något där och det gav självförtroende, fortsätter Adam.

Under söndagens finalspel fortsatte Boden-sonen att storspela. I finalen besegrade han Thomas Larsen från Danmark med 213-198.
– Thomas är extremt duktig men jag lyckades koppla ett grepp i början av finalen och kunde hålla undan, säger Adam.

Titeln är Adam Anderssons andra på Europatouren. Den första turneringssegern på touren tog Team Pergamon-spelaren 2019 i Madrid.
– Det känns lite overkligt att ha vunnit. Prestationsmässigt så ser jag detta som min bästa individuella tävling. Det ger mycket självförtroende till kommande tävlingar.

Adam Anderssons lagkamrater i Partillelaget Team Pergamon, Osku Palermaa blev fyra och Martin Larsen blev sexa i Ålborg International.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.