Sävehofs herrar firade SM-guldet hela natten


Jonas Bengtsson 2024-05-29

Partybuss. William Andersson Moberg, Sebastian Spante och Simon Möller kliver ut i Partillenatten med SM-pokalen för att fortsätta firandet. Fler bilder på Instagram: @lokalpressen
Bild:Tommy Holl
Partybuss. William Andersson Moberg, Sebastian Spante och Simon Möller kliver ut i Partillenatten med SM-pokalen för att fortsätta firandet. Fler bilder på Instagram: @lokalpressen

Guldpuss. Sävehoftränaren Michael Apelgren tillsammans med sambon Therese Albrechtson. Fler bilder på Instagram: @lokalpressen
Bild:Tommy Holl
Guldpuss. Sävehoftränaren Michael Apelgren tillsammans med sambon Therese Albrechtson. Fler bilder på Instagram: @lokalpressen

SPORT | Klockan 01.20 natten till i onsdags rullade bussen äntligen in till Partille Arena. Där mottogs Sävehofs nyaste SM-guldhjältar av festsugna fans, flickvänner, fruar och fotografen Tommy Holl från Lokalpressen.

– All press och allting som vi har levt under bara släppte, säger den lycklige tränaren Michael Apelgren om guldet. 


 

Sävehofherrarna gjorde som damerna och är nu också SM-guldmedaljörer i handboll för säsongen 2023/24. Deras SM-guld bärgades efter match fyra nere i Ystad under tisdagskvällen. Efter segerintervjuer och firande med den stora Sävehofklacken bar det därefter snabbt hemåt för fortsatt firande på bussen och därefter på hemmaplan.

Vid ankomsten till arenan 01.20 på natten fanns det såklart en välkomstceremoni som hyllade Sävehofspelarna och ledarna för en fantastisk säsong som förutom SM-guld även innehållit ett framgångsrikt Europa-spel. Fotografen Tommy Holl var på plats för att föreviga nattens vilda guldfirande inne vid arenan. Efter några timmars sömn fick guldtränaren Michael Apelgren under onsdagsförmiddagen summera festen, måendet och säsongen per telefon.

– Det har varit fantastiskt. Man har ju lite huvudvärk idag, men det här är ett extremt kul sätt att få avsluta på, säger Apelgren som gick och la sig ”jävligt sent”.

– Vi hade väldigt kul. Och all press och allting som vi har levt under bara släppte. Det har varit enorma finaler, den här matchen var ju magisk på sitt sätt. Men match tre som var i Partille var ju bara ”vad är det för jäkla handbollsmatch” med de förlängningarna och allting. Det är klart att det sätter sina spår i hur sliten man är.

Varför vinner ni SM-guld?

– Det var på håret ändå. Det är lätt att säga i efterhand att vi var det bästa laget i Sverige, för att vi vann faktiskt serien och allting. Men i finalerna tycker jag att det har varit väldigt jämnt. Det jag tycker att vi vinner på är Sävehof-/vinnar-mentaliten. För det är faktiskt så att Ystad har ju alla möjligheter att avgöra, framförallt match tre här i Partille. Men då står Sävinger där och räddar ett skott från Kim Andersson som är Sveriges bästa spelare genom tiderna. Så vi var bäst i de avgörande momenten liksom. Och då till slut så fick vi ett övertag som vi kunde ta. Vi var ett lag som tog chansen när den fanns där.

Det blir ett annorlunda Sävehof nästa säsong. Michael Apelgren lämnar för ungerska storlaget Pick Szeged, bröderna Möller är klara för Ålborg (Felix) och Toulouse (Simon) samt att William Andersson Moberg, Tobias Alexander "Rumän" Johansson och Alexander Westby också lämnar.

Hur var det att få sluta med hela gänget på det här sättet?

– Magiskt såklart. Vi har haft fantastiska år här och jag har själv haft väldigt kul ihop med de här killarna. Även om vi har jobbat extremt hårt. Jag kommer att sakna dem allihop, jag är otroligt tacksam för att få ha jobbat med så här dedikerade människor och spelare.

Vilka är dina bästa minnen från tränarsejouren?

– Det är klart att Europaspelet har varit väldigt häftigt, och satt liksom allas våra namn på kartan på nåt sätt, där har vi åstadkommit grejer. Men sen så blir det ju såklart gulden och den senaste upplevelsen, det blir så euforiskt liksom när det här var det sista.

– Men sen så är man ju väldigt stolt, för jag hoppas att man som tränare inte bara ska bli bedömd på vad vi har vunnit eller inte vunnit, utan kanske vad man lämnar efter sig. Det tycker jag kan ringa in lite om man har gjort ett bra jobb eller så. För det kommer väldigt många nya sävehofare som är på väg framåt och som har alla möjligheter att bli ett topplag även nästa år. Det känner jag mig väldigt stolt över, säger Apelgren som nu har två SM-guld som Sävehofspelare och två SM-guld som tränare i Partilleklubben.

Under onsdagskvällen vankas det ännu ett guldfirande – en bankett på John Scott’s i Partille Arena.

Är du laddad för en ny fest?

– Jag trodde du skulle säga "för en ny säsong", för det känner jag mig så jävla oladdad på just nu (skratt). Men jodå, vi ska ha jäkligt kul här tillsammans en tid framöver, det är vi fan värda. Vi har ju jobbat så jäkla hårt för att få vara med den här känslan ett tag nu. Så fram med ölen.


Tipsa en vn Skriv ut



Skicka insändare till oss


Senaste artiklarna
« Föreg. Nästa »

Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.