Sävehof vann åter efter målrik match

Denny Bågenholm 2024-10-13

Oli Mittun som är klar för danska GOG nästa säsong gjorde nio mål mot Amo.
Bild:Tommy Holl (Arkivbild)

SPORT | Förlust i de två senaste matcherna, och Linus Ekman ville inte se en tredje. Det slutade 43–36 efter att Arvid Norén stoppade allt i andra halvlek med både huvud och händer.

– Skönt att vi vann, och jag har lite ont i huvudet, sa en fåordig matchvinnare till Handbollsligan.live.

Efter två raka förluster i Handbollsligan var en seger viktig, och det märktes på spelarna på plan som hade siktet inställt på anfall. Amo hade samma inställning, och det slutade med en målkavalkad. I paus stod det 24–21, ett resultat som normalt sett kunde ha varit ett slutresultat. Även om det bjöds på viktig anfallshandboll, var defensiven inte av samma höga klass, förutom på målvaktssidan.

Där klev Arvid Norén in när Oscar Sävinger gick ut efter att inte riktigt ha haft sin bästa dag. Två starka målvakter behövs när en har en sämre dag, och Arvid landade runt 60 procent räddningar. Han var den lilla skillnaden, tillsammans med Oli Mittun som gjorde nio mål. Medans Amos målvakter hade betydligt svårare, med bara ett fåtal räddningar.

– Vi har lite problem med några inspel och vissa skott som vi måste få koll på till andra halvlek, och vi måste fortsätta sätta våra chanser i anfallsspelet, sa Olle Ek i paus.

Andra halvlek började 2–2 innan Arvid Norén fick en boll i ansiktet, vilket ledde till två minuters utvisning för Arnar Birkir Halfdansson. Publiken var inte nöjd och tyckte att Arvid fejkade. Arvid tackade genom att göra mål i tom kasse, och Sävehof fick en liten lucka när Emil Berlin satte 31–25 efter 38 minuter, vilket tvingade Amo till timeout.

Ny boll i ansiktet på Norén efter 40 minuter, då Arnar Birkir Halfdansson drog ett stenhårt underarmsskott i huvudet på honom. Amos publik buade återigen samtidigt som Arvid var groggy. Arnar förstod inte varför han fick sätta sig på botbänken.

Mål fortsatte trilla in åt båda håll, och när Amos Lynx Beverskog kvitterade till 39–34 med åtta minuter kvar skapades viss spänning. Men Arvid var tillbaka i målet och gjorde några viktiga räddningar i slutet av matchen, som blev odramatisk. Seger med 43–36 efter att alla utespelare gjort mål. Sävehof avancerar till en tredjeplats i ligan efter Ystad och Karlskrona.

IK Sävehofs målskyttar: Óli Mittún 9, Pontus Brolin 6, Emil Berlin 5, Adam Blanche 4, Magnus Persson 4, Olle Ek 3, Malte Celander 3, Sebastian Durlanu 2, Sebastian Spante 2, Tryggvi Thorisson 2, Leon Halén 1, Gustaf Wedberg 1 och Arvid Norén 1.