Okoncentrerat och slarvigt när Sävehof vann

Denny Bågenholm 2024-10-11

Agnes Åseskog som tidigare spelat i Sävehof tod för många fina räddningar i första halvlen. Nina Dano lyckades ändå lura henne totalt fyra gånger.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Det brukar vara jämna och täta matcher mellan Sävehof och Höör, igår var det Sävehof som flera gånger hade stor ledning men som inte kunde stänga matchen. Att två av ligans guldfavoriter lyckas med 46 tekniska fel är en bedrift, fast på fel sätt.

Det blev en dramatisk kväll i Partille Arena när Sävehof tog sin fjärde raka seger i Handbollsligan genom att besegra H65 Höör med 30–28. Matchen präglades av tekniska fel från båda lagen, men till slut var det Sävehof som lyckades hålla huvudet kallt och säkra två viktiga poäng.

Bortalagets tränare Ola Månsson fick tidigt nog av sina spelares slarv, och redan efter elva minuter tog han sin första timeout efter att Höör gjort åtta tekniska fel. Strax därefter var det dags för hemmalagets Andreas Wallin att göra detsamma, när även Sävehof kämpade med ett flertal misstag. Totalt noterades hela 17 tekniska fel från Höör och elva från Sävehof i den första halvleken, som slutade 15–13 till hemmalaget. Mycket också tack vare Sävehofs tidigare målvakt Agnes Åseskog som hade en fin första halvlek med 50 procent räddningar i Höörs mål.

I den andra halvleken såg det ett tag ut som om Sävehof skulle segla ifrån till en komfortabel seger. Mycket tack vare Elin Lindbloms storspel i målet och Linn Hanssons två snabba mål, kunde gulsvart rycka upp till en sjumålsledning. Trots numerärt underläge lyckades Sävehof hålla sig före och såg ut att ha matchen under kontroll.

Men H65 är kända för sin starka moral, och när Sävehof började slarva mot slutet, smög sig bortalaget allt närmare. Med bara två mål upp till Sävehof och tiden på väg att rinna ut, var dramatiken total. Dock blev det ännu ett tekniskt fel från H65 som till slut gav hemmalaget chansen att spela av matchen och säkra segern.

Det var framför allt två spelare som klev fram när det behövdes som mest: målvakten Elin Lindblom med totalt 15 räddningar och 37 i räddningsprocent, samt Thea Kylberg som satte två avgörande mål i slutminuterna.

Efter fyra omgångar är Sävehof fortsatt obesegrade och har imponerat med sin förmåga att hantera slutskedena i matcherna. Närmast väntar nu två tuffa bortamatcher mot Skara och VästeråsIrsta, där gulsvart ska försöka förlänga sin segersvit.

IK Sävehofs målskyttar: Linn Hansson 7, Emma Mihailovic 5, Thea Stankiewicz 4, Nina Dano 4, Thea Kylberg 4, Ida Sembe 2, Elin Karlsson 2, Elin Ernelind 1 och Stina Wiksfors 1.