Seger med bitter eftersmak

Denny Bågenholm 2024-10-14

Kajsa Lindberg Blohm fick åka och röntga huvudet efter det olyckliga fallet och där blev beskedet, whiplashskada och ordination vila. Vi hoppas hon snart är på benen igen.
Bild:Tommy Holl

SPORT | I och med segern mot Karlskrona med 29-25 skuggar Alingsås nu topplagen på en tredjeplats i tabellen. Lördagens match fick dock en bitter eftersmak när både lagkaptenen Josefin Ewerman skadade sitt knä och Kajsa Lindberg Blohm föll illa.

– Det lät som att nacken gick av, det var inget roligt att se, sa lokalpressens fotograf Tommy Holl.

Matchen började annars på bästa sätt. Kajsa gjorde tre mål och hann även med en utvisning innan klockan knappt slagit sju minuter, och Alingsås ledde med 3-0. Lotta Tvedsjö satte 6-0 och bortalaget var inte alls med i matchen. Kajsa Lindberg Blohm fortsatte göra mål och efter 17 minuter ledde Alingsås med 10-5. Hemmalaget slutade inte trycka på, även om bortalaget kämpade sig något närmare. 14-11 var siffrorna i paus.

Kajsa fortsatte producera mål i inledningen av andra halvlek där bortalaget kröp allt närmare. Vid ställningen 19-15 tog hemmalaget en timeout, men den ledde bara till att Karlskrona krympte avståndet ännu mer. Vid 19-17 efter 42 minuter började det bli tungt för Alingsås, som redan hade Emma Odén Rasmusson, Maja Appelgren och Ida Holmberg Schatzl på skadelistan.

Efter 48 minuter drabbades laget av ytterligare en skada när Josefin Ewerman bars av planen med en knäskada. Alingsås kämpade på, och när Kajsa Lindberg Blohm gjorde 24-21 kändes det som att hemmalaget kunde reda ut anstormningen. I samma situation föll dock Kajsa så olyckligt att hon fick bäras av planen med en misstänkt nackskada. Senare på kvällen, efter en lång väntan, röntgades hon, och det visade sig att hon drabbats av en form av whiplashskada. Hon är nu hemma och vilar upp sig.

Efter Kajsas skada tog Isabelle Ranch tag i både laget och målskörden. Snabbt satte hon tre mål fram till 27-21, och matchen var avgjord. Slutresultatet blev 29-25, där Kajsa Lindberg Blohm stod för hela 12 mål.

Tränaren Johan Petersson var nöjd med matchen men oroad över alla skador. Efter matchen sa han på Alingsås hemsida:
– Vi fick tre småskador och två stora skador på en vecka, vilket är helt sjukt. De tre spelarna som blev skadade i veckan fick inga jätteallvarliga skador, utan de borde vara tillbaka inom några veckor allihop. Det är hanterbart, berättade Johan Petersson, och fortsatte:

– Men det här såg inte bra ut för Jossan. Jag utgår från det värsta, att det är korsbandet, men hoppas såklart på det bästa. Hon är ju vår försvarsgeneral, så om hon är borta hela säsongen får vi tänka om helt gällande försvarsspelet.

– Kajsa kom ganska djupt och när hon skulle skjuta fick hon en spelare över sig. Så hon fick tyngden av den kroppen mot huvudet som trycktes ner i golvet. Hon är vid medvetande men har ont i nacken som det är nu. Där får vi bara vänta, vi vet ingenting ännu.

Målskyttar Alingsås HK: Kajsa Lindberg Blohm 12, Isabelle Ranch 6, Filippa Oderbrant 3, Mira Larsson 2, Elissa Baoi 2, Lotta Tvedsjö 2, Linn Andrén & Ella Larsson.