Sävehof toppar SHE efter seriefinalen


Denny Bågenholm 2022-11-25

Jesper Östlund hyllar både Carmen Martin (bilden) och Elin Heikka efter gårdagens skalp när laget vinner över Höörs HK H65 på bortaplan.
Bild:Tommy Holl / Idrottsfoto
Jesper Östlund hyllar både Carmen Martin (bilden) och Elin Heikka efter gårdagens skalp när laget vinner över Höörs HK H65 på bortaplan.

SPORT | Under många år har det varit en kamp mellan Sävehof, Höör och Skuru att vinna seriesegern. Det brukar bli så att det laget som kan vinna en bortamatch mot de andra under serien slutar som seriesegrare. Efter Sävehofs seger på torsdagskvällen ligger laget bra till inför fortsättningen.

 

Damernas högsta serie, SHE var tillbaka efter EM uppehållet där Sverige slutade på en femte plats. Sävehof började bäst och hade ledningen i paus med 14-12. I andra halvlek ökade hemmalaget insatsen och gick upp i ledning och såg ut att vinna matchen. Men med tio minuter kvar gjorde kvällens gigant Elin Heikka 23-22 och när matchen nådde 60 minuter hade Sävehofs ledning ökat till fem bollar. Slutresultat 31-26 och Sävehof har maximala 12 poäng och drygar ut i toppen av serien.

Jesper Östlund säger till Lokalpressen efter matchen:
– Glada att vi vann, det var ett tag sen vi vann nere i Höör. Det var en tröskel att kliva över och vinna där igen. Det var ju ett rejält tryck i den lilla hallen och då blir det skön stämning och roligt att vinna.

– Båda lagen spelar slarvigt. Det är första matchen efter ett lång uppehåll och det kommer se bättre ut om en månad. Det var mycket kamp och inte så mycket skönspel. Vi var stabila i första men efter paus kom Höör ut med en helt annan glöd i ögonen och var hetare än oss samtidigt som vi började slarva. Det gäller att ta lärdom av det och inte börja sänka ribban. Vi måste gå fullt hela tiden och inte tro att vi löser det, så bra är vi inte och så dåliga är inte de andra lagen i serien.

Sävehof testade lite olika lösningar och spelade även 7-6, samt att Elin Heikka som inte har fått speciellt mycket speltid bakom Laura Jensen fick chansen då Laura skadades. Något som Jesper vill beskriva som ett genombrott och han  kan inte sluta hylla sin unga niometersspelare.
– Elin Heikka är grym, hon har inte fått så mycket speltid innan och nu får hon chansen och som hon tar den. Det är helt klart hennes förtjänst att vi vinner matchen tycker jag.
– Sen måste jag lyfta Carmen Martin som är den absolut bästa spelare i hela SHE, igår gör hon 7 på 7 på sin kant och är helt överlägsen. Det är just de här matcherna hon kommer fram som bäst för det är då hon kopplar på sin vinnarmentalitet. Vet inte riktigt om folk fattar hur bra hon verkligen är.

Det är viktigt att vinna bortamatcherna mot Skuru och Höör?
– Ja nu är ledartröjan på, men för att vinna serien och SM-guldet måste vi fortsätta vinna alla matcher. Vi vet ju inte hur det ser ut med skador och samtidigt spelar vi både Europacupspel och Svenska Cupen. Det gäller att få in fler unga spelare och bli bredare tills slutspelet börjar. Vi får fortsätta ha tålamod med de yngre spelarna och inte spela in dem för tidigt. Alla stjärnor har varit unga och då måste de få blomstra när tiden är rätt. Vissa kan hitta “det” på en månad och för andra tar det längre tid.

Nästa hemmamatch är på söndag mot Aranäs i Svenska Cupen, ett lag som går bra i Allsvenskan och som även slagit ut Lugi ur cupen?
– Aranäs på söndag är inte riktigt samma nerv som gårdagens match, men vi har full respekt för dem. Det är ett lag i medvind, slagit ut Lugi i cupen, och kommer ställa till med oreda för oss på söndag.  Men självklart ska vi vinna och gå vidare i cupen. Jag hoppas vi får läge att spela runt i laget och att fler får speltid. Men jag är imponerad av Aranäs, och tror de kommer gå upp i SHE nästa säsong.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.