Sävehof tog säker seger i Cuppremiären

Denny Bågenholm 2022-08-11

Bild:Arkivbild / Tommy Holl

SPORT | Handbollssäsongen är igång med ATG Svenska Cupen och regerande mästarna hade inga problem att enkelt avfärda Skånela i den första cupspelsmatchen. Efter shoutout ledde hemmalaget med 3-0 men sen tog bortalaget kommandot. – Alltid skönt att vinna första matchen, säger Michael Apelgren.

Efter nio minuter hade Sävehof reducerat, kvitterat och passerat Skånela då Sebastian Spante och återvändaren William Andersson Moberg gjort de sex första målen för bortalaget.

Efter en kvart ökade Sävehof tempot och i paus var ställningen 20–9. Slutresultatet skrevs till 31–18. Sävehofs huvudtränare Michael Apelgren fick se tolv av sina spelare ta plats i målprotokollet och både Simon Möller och Oscar Sävinger stod i målet.

Övriga lag i gruppen är Kungälv och Rimbo. Sävehof möter Kungälv på bortaplan onsdag 17 augusti och första hemmamatchen i Partille Arena spelas lördag 20 augusti klockan 16:00.

– Det går inte att dra för stora växlar av den här segern, vi är i en uppbyggnadsvas och har tränat ganska hårt. Vi gör vårt jobb och Skånela kämpar på bra. Det är väl ungefär såhär det ser ut i början av augusti. Men det är kul att vara igång, säger Michael Apelgren.