Sävedalens IF F13 glänste på Eskilscupen i Helsingborg


Denny Bågenholm 2022-08-11

Tjejerna var glada över bronsmedaljen.
Bild:Stefan Eriksson
Tjejerna var glada över bronsmedaljen.

Hela laget laddar inför slutspelet.
Bild:Stefan Eriksson
Hela laget laddar inför slutspelet.

SPORT | I helgen som gick var Sävedalens IF på fotbollscup med 16 lag och nästan 200 spelare i Helsingborg och deltog i Eskilscupen. – Det var jätteroligt och vi var bara ett straffavgörande från en A-final, säger tränaren Stefan Eriksson.

Sävedalens IF deltar varje år i Eskilscupen. Efter flera år med inställda cuper beroende på covid, var det nu åter dags för tjejerna att delta igen.

– Det har varit uppehåll sedan 2019 och då förlorade vi alla matcher, så vi hade inte så stora förhoppningar inför årets cup. Men vi har spelat bra under året och alla tjejerna var ordentligt laddade i bussen ner. Det var också första gången vi spelade matcher där det räknades resultat, säger Stefan.

Totalt var det fem bussar som lämnade Vallhamra IP förra torsdagen. En stor parad genom Helsingborgs gator invigde turneringen och de första gruppspelsmatcherna var på fredagen.

– Vi vann våra tre matcher i gruppspelet mot Böljan 2, Limhamn/Bunkeflo och Höganäs. Sen var det en kvalmatch om vi skulle spela A eller B slutspel mot Borgeby, den vann vi med 4-1, berättar Stefan.

En skillnad mellan Eskilscupen och andra jämförbara cuper är att det är A-D slutspel vilket innebär att alla lag spelar slutspel även om man inte vunnit någon match. Laget hamnar då i en slutspelsgrupp med andra lag som har haft liknande resultat. Det gör att det blir rättvist och alla får spela fler matcher.

– På lördag eftermiddag spelade vi kvartsfinal mot Böljan 1 och den vann vi på straffar. I semifinalen var det jämnt mot IFK Lidingö, matchen slutade 0-0 trots många chanser för båda lagen. Tyvärr förlorade vi med 2-3 efter straffar. Men vi är väldigt nöjda ändå, tjejerna gjorde ett fantastisk turnering och Lidingö var trots allt bättre, de vann även finalen. Det var ett glatt men trött gäng tjejer som kom hem till Sävedalen på söndagskvällen, avslutar Stefan Eriksson.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.