Sävehof tog chansen - reducerade till 1-2 i matcher


Denny Bågenholm 2022-05-09

Klacken gjorde allt för att stötta och peppa hemmalaget.
Bild:Denny Bågenholm
Klacken gjorde allt för att stötta och peppa hemmalaget.

SPORT | Sävehof var tvingade att vinna samtidigt som försvarsgeneralen Vetle Eck Aga ligger på sjukhus. Det kändes på stämningen innan matchen att det var mycket som stod på spel. Klubben bildades 1950 och exakt det antalet satt det på läktaren när matchen började.

Sävehof visar direkt att här skall det kämpas och tar en snabb ledning, efter en kvart står det 10-5 och det mesta går enligt plan. Några minuter senare är Ystad ikapp och nerverna börjar märkas i hemmalaget. Publiken kämpar för att peppa spelarna och det hjälper. Sävehof är i ledning med 16-15 i halvtid.

Andra halvlek börjar trevande. Efter 37 minuter gör Sävehof ett miniryck till 22-18 och det försprånget släpper laget inte. Ystad börjar chansa, Elias Ellefsen á Skipagötu får göra lite som han vill och Bertram Obling och Simon Möller både räddar bollar och gör mål. När Simon kastar bollen i öppet mål efter 51 minuter är ställningen 29-22 och matchen är avgjord. Bästa spelare blir åter Elias Ellefsen á Skipagötu med sina 11 mål. Nu går semifinalserien vidare på torsdag nere i Ystad.

- Jätteskönt att vi vann, det var jätteviktigt för ingen vill att säsongen skall ta slut. Nu skall vi åka ner och vinna i Ystad för att få en femte avgörande här hemma på söndag framför vår fantastiska klack, säger Elias Ellefsen á Skipagötu efter matchen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu
Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.