Avgörande läge för Sävehof - "gör det för oss" hälsar Vetle från sjukhuset


Denny Bågenholm 2022-05-09

Vetle Eck Aga drabbades aov hjärklappning i senaste matchen och ligger nu på sjukhus. Gör et för mig ikväll, säger Vetle.
Bild:Tommy Holl
Vetle Eck Aga drabbades aov hjärklappning i senaste matchen och ligger nu på sjukhus. Gör et för mig ikväll, säger Vetle.

SPORT | Sävehof är tvingade att vinna ikväll för att drömmen om SM-guld ska leva vidare. Senast hade laget ledningen nere i Ystad men tappade segern i slutsekunden. Men det som skapade mest oro var att Vetle Eck Aga fick kliva av med hjärtklappning och har sedan dess legat på sjukhus för observation.

Jag mår bättre men får vara kvar ett tag till, de har gjort massa tester och jag är väl omhändertagen. Det känns ju riktigt tråkigt nu när det gäller så mycket ikväll, säger Vetle från sjuksängen.

- Jag vill ju avsluta med ett SM-guld, Sävehof är ju klubben i mitt hjärta, nu får de bara göra det för oss ikväll. Hoppas alla kommer och stöttar laget, jag ska vara tillbaka på plan innan säsongen är över, hälsar Vetle till Kamikazes och alla supportrar.

Ystads IF leder serien med 2-0 och kan gå till SM-final ikväll. Sävehof kämpade sig vidare från kvartsfinalen över Lugi med 3-2. Men allt kan hända och allt kan vända.

- Jag hoppas att klubben och alla runt klubben kommer och stöttar. Jag tror alla ser och förstår svårigheterna vi är i, inte bara att det är underläge med 0–2 i matcher utan även allt som har skett med laget. Då hoppas vi att vi får stöd även från läktaren för det är de små marginalerna som avgör den här typen av matcher och då hade det varit väldigt härligt att känna stödet även när det blåser emot, säger Michael Apelgren på Sävehofs hemsida.

I kvartsfinalen 2017 hade Redbergslids IK 2-0 i matcher och ledning med sex mål när det var nio minuter kvar i Lisebergshallen, då vände Sävehof och vann med 32-31. Då var Gzim Salihi junior och en stor anledning till att laget vände matchen, ikväll är han matchens  profil, ett gott omen?

- Ikväll ska vi ge allt och jag hoppas på mycket stöd på läktaren. Det blir även viktigt att vi håller oss till vår matchplan som vi har satt upp. Det är aldrig över innan domaren blåser av matchen, säger Gzim Salihi.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.