Sävehof utslaget av Ystads IF

Denny Bågenholm 2022-05-13

SPORT | Segern sist gav hoppet åter till Sävehof, laget startade bäst även i fjärde matchen i Ystad ivrigt påhejade av en stor supporterskara. Tyvärr höll det inte hela vägen, Ystads IF  var starkare i andra halvlek, kom ikapp, gick förbi och vann.

Bertram Obling hade 60% i räddningar efter en kvart och det såg ut som under match tre i Partille Arena, många tänkte att det var läge att boka biljett till en femte avgörande på söndag. En bit in i andra halvlek var ledningen uppe i 17-11 när energin börjar tryta. Det märktes att säsongen varit lång, många skador i truppen och att Ystad verkligen ville gå till final. Motivation slår ofta klass i handboll så även nu, efter 50 minuter var Ystad ikapp och när domarna blåste straff och 2 minuter för Ystad efter 59 minuter var det över för Partillelaget.

En lång och tyst resa gick hemåt där besvikelsen låg som tunga regnmoln över spelarna. Men seriesegrare, cupvinnare och garanterat spel i Europa nästa säsong gör nog att förlusten ganska snart bleknar bort och jakten på revansch börjar komma i tankarna på de spelare som är kvar i laget.

Värre gick det för de supportrar som hade lämnat Partille vid 14 tiden på torsdagen, när bussen var på väg hem fick man punktering och först klockan fem imorse var man tillbaka vid arenan, fredagen den 13:e kunde inte börjat sämre.