Sävehof tar kommandot efter kross


Denny Bågenholm 2023-03-29

Det blev ingen rolig kväll för Kungälvs målvakt som fick vittja nätet hela 38 gånger i första kvartsfinalen mot Sävehof i Partille Arena.
Bild:Tommy Holl
Det blev ingen rolig kväll för Kungälvs målvakt som fick vittja nätet hela 38 gånger i första kvartsfinalen mot Sävehof i Partille Arena.

SPORT | Ettan mot åttan i SHE när kvartsfinalerna inleddes i handbollsslutspelet. Sävehof möter Kungälv och första matchen slutade med triumf för hemmalaget som vann med 38-16. Herrarna spelar sin sista seriematch på fredag 19.00 mot Hallby, då är det även fri entré.

 

I serien skilde det bara fem bollar för knappt två veckor sedan och det fanns säkert förhoppningar hos tränaren i Kungälv, Hamed Khazrai, att det kunde bli både jämnt och spännande. Stundens allvar hade dock satt sig i bortalagets spelare som varvade tekniska fel med dåliga avslut, Sävehof som hade haft några tuffa omgångar gick för fullt inför knappt 500 åskådare i Partille Arena. Bollstölder och snabba avkast fick hemmalagets kantspelare att springa sönder Kungälvsförsvaret som kämpade med huvudet under armen och då vinner man inga matcher. I paus stod det 17-8 på tavlan och avståndet ökade snabbt i andra halvlek.

Tio olika målgörare i hemmalaget visar på bredd och i slutet av matchen ställde Jesper Östlund upp med sju spelare som nyss tagit studenten med en snittålder på knappt 19 år. Slutresultat 38-16 och ny match i Kungälv klockan 14.00 på lördag. Det räknas inte målskillnad i slutspelet så vinner Kungälv med ett mål på lördag då är det utjämnat i serien, fast det är ju även 1 april.

Herrlaget har däremot en hemmamatch kvar i serien innan slutspelet börjar. Den sista matchen spelas nu på fredag mot Hallby klockan 19.00 i Partille Arena. Det är fri entré då alla klubbens partners stöttar med två kronor per åskådare. Förutsättningarna inför slutspelet är redan klart då Sävehof kommer att sluta tvåa och möta någon av följande lag:  Alingsås (söndag 2 april 18.00)  eller Aranäs, IFK Skövde eller GUIF (torsdag 6 april 18.00) att Alingsåsmatchen är redan 2 april beror på deras Europacupspel. Vilket lag det blir är klart direkt efter slutsignalen då laget som slutar sjua blir Sävehof motståndare.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.