Matchboll för Pixbos herrlag – damlaget kliver in i slutspelet i kväll


Jonas Bengtsson 2023-03-24

Pixbo, och Daniel Kalentun, har flugit fram under SM-kvartsfinalserien som man leder med 3–1 mot Kalmarsund. I går skrevs segersiffrorna till 8<span id=\
Bild:D-foto
Pixbo, och Daniel Kalentun, har flugit fram under SM-kvartsfinalserien som man leder med 3–1 mot Kalmarsund. I går skrevs segersiffrorna till 8–5, en vinst till innebär att herrlaget är klart för semifinal.

Pixbos damer inleder slutspelet i kväll 19.15 i Wallenstam Arena mot Kalmarsund.
Bild:AC Kårhag (arkivbild)
Pixbos damer inleder slutspelet i kväll 19.15 i Wallenstam Arena mot Kalmarsund.

SPORT | Efter 8–5-segern hemma mot FBC Kalmarsund leder Pixbo Wallenstams herrar med totalt 3–1 i matcher och är nu en vinst ifrån att gå till semifinal. Och i kväll går Pixbodamerna in i kvartsfinalspelet mot samma förening.

– Det känns bra. Vi har gått och väntat på det här ett tag, slutspelet är det roligaste på hela säsongen, säger damtränaren Jonas Gustafsson.Pixbo Wallenstam slutade femma i SSL och har nu kopplat ett järngrepp om kvartsfinalserien mot fyran FBC Kalmarsund, som tog SM-silver förra säsongen. 8–5-segern inför 721 åskådare i Wallenstam Arena i går grundlades i den första perioden då hemmalaget gick ifrån till 3–2 efter mål av Oskar Weissbach, Gustav Eurén och Gustav Fritzell.

Det berömda “rycket” kom sedan i mittenperioden då lagkapten Fritzell och Felix Lanver utökade ledningen till 5–2. Därefter kom gästerna från Kalmar/Öland aldrig närmare än två bollar då Pixbo till slut vann den fjärde kvartsfinalmatchen med 8–5. Pixbomålen i tredje perioden gjordes av Benjamin Schill, Marcus Peil (straff) och Oskar Weissbach (öppen bur).

– Det är en tillställning som liknar match ett och två ganska mycket, vi får en bra start och kan vara lugna i spelet med boll hela matchen igenom. Vi gör våra mål i rätt lägen vilket gör att vi kan behålla vårt momentum. De trycker på lite på slutet men är väl aldrig riktigt nära att komma ikapp utan vi kan i dag spela av matchen på ett bra sätt, säger Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson enligt Innebandymagazinet.

Pixbo är nu bara en vinst ifrån att gå vidare till SM-semifinalen, nästa match spelas i morgon (lördag) på bortaplan. Pixbos damlag slutade tvåa i SSL-tabellen och inleder sin kvartsfinalserie i kväll 19.15 i Wallenstam Arena. Även de ställs mot FBC Kalmarsund (tabellsjua).

– Vi fick välja att möta Kalmarsund, Täby eller Endre och kände väl att Kalmarsund är ett motstånd som passar oss bäst av de tre. Att möta Endre på Gotland hade ju dessutom inneburit en ganska lång resa, säger tränaren Jonas Gustafsson till Lokalpressen.

Hur är tankarna inför kvällens kvartsfinalmatch?
– Det är spänt att gå in i en kvartsfinalserie, och det är mycket känslor som vill ut från spelarna tror jag. Jag förväntar mig en ganska tuff första match mot ett Kalmarsund som har spets och som kommer att prioritera försvarsspelet. Samtidigt som vi vet om att vi är ett väldigt bra lag så behöver vi komma upp i nivå för att vinna matchen.

Jag antar att ni har siktet inställt på SM-finalen den 22 april?
– Jo… men även om det är lite klyschigt så tar vi samtidigt en match i taget nu. Det är de åtta bästa lagen som gör upp nu i världens bästa liga och det gäller för oss att göra det jobbet som krävs i varje byte framöver nu, säger Jonas Gustafsson.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.