Massor av trampolinmedaljer för Sjövalla/Sacro


Redaktionen 2023-03-24


SPORT | Säsongens första Svenska Cupen-deltävling i trampolin blev en succé för Sjövalla FK/Sacros trampolinhoppare från Mölnlycke. Samtliga fem deltagande hopparna tog sig till final i någon klass – och dessutom blev det fyra medaljer.


Först ut var klass tre-hopparna Lucia Nordström, Alicia Henning och för första gången tävlade Freja Kalmus Masurat i Svenska cupen. Samtliga tre gjorde väldigt bra första serier och för Alicia och Freja var domarna även så nöjda med deras andra serie att de tog sig till final.
Tyvärr missade Lucia Nordström lite mitt i sin andra serie vilket förstörde chanserna till en finalplats. Hugo Fjelkner som nu tävlar i näst högsta klassen har under vintern tränat in en ny mycket svårare serie än fjolårets som nu innehåller hela fem dubbelövningar som han genomförde med auktoritet och stort självförtroende.
Hugo vann kvalet klart och var mycket nöjd när det var dags för nästa klass DMT (Dubbel Mini Trampolin). Även här tog sig Hugo till final där han sparat några kombinationer med hög svårighetsgrad.
Även tjejerna Lucia, Alicia tog sig till final medan Freja hamnade precis utanför. Men som första reserv fick även Freja en finalplats då en av finalisterna tvingade stryka sig på grund av skada.

I sista kvaltävlingen för dagen, synkron där två hoppare är på var sin trampolin samtidigt och genomför en gemensam serie så synkront (lika) som möjligt var samtliga fem Sacrohoppare med. Alicia Henning/Freja Kalmus Masurat och Wilma Fjelkner och Lucia Nordström i damklassen och Hugo Fjelkner med Liam Hoppstadius från Uppsala GF bildade ett par i sin klass.

Hugo och Liam som bägge är med i juniorlandslaget satsar på att bli ett par att räkna med under årets svenska och internationella tävlingar. Hugo och Liam tog sig lätt till final genom att bli tvåa i kvalet och Wilma Fjelkner/Lucia Nordström blev sexa i sitt kval. Mycket bra med tanke på att Wilma/Lucia bara hunnit hoppa synkron ihop ett par veckor då Wilmas ordinarie partner skadat sig.

Söndagsförmiddagen blev hektisk för Sjövalla FK/Sacros trampolinhoppare. Vissa av dem skulle hinna värma upp i tre olika discipliner: DMT, individuell trampolin och synkron. Finalpasset startade med DMT där Hugo Fjelkner gjorde två utmärkta kombinationer som gav honom en välförtjänt seger.

För Alicia Henning, Freja Kalmus Masurat och Lucia gick det utmärkt. Lucia blev delad sjua, Alicia tog fjärde platsen och Freja blev bronsmedaljör. För Frejas del var detta extra kul, som debutant i Svenska Cupen och få ett ”wildcard” till finalen när hon ”bara” har kombinationer kvar som hon precis börjat träna in och var väldigt osäker på vilket gör bronsplatsen till en beundransvärd prestation.

I synkron damer klass 2 gjorde Wilma/Lucia vad de kunde och tog sig upp en placering och slutade femma. Hugo Fjelkner och Liam Hoppstadius behöll sin silverplats och hade bara tre tiondelars poäng upp till guldet. För Hugo slutade tyvärr första finalplatsen i klass två i moll då han hoppade ur sig redan efter två övningar.

Men i klass tre damer red Freja Kalmus Masurat  på tredjeplatsruset från DMT-tävlingen och tog sig från kvalets åttonde placering upp till en fjärde plats. För Alicia Henning gick det ännu bättre.
– När jag gick upp på trampolinen i finalen bestämde jag mig för att nu ska det bli snyggt och vackert så jag får bra domarsiffror, sa Alicia efter tävlingen.

Vilket hon gjorde med besked och tog karriärens första seger i Svenska Cupen. Det gav Sjövalla FK/Sacro totalt fyra medaljer: Ett brons, ett silver samt två guld. Ingen dålig säsongstart!    


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.