Jonsered vinner Östra Cupen


Denny Bågenholm 2023-03-30

Jonsered fick fira ordenligt efter segern mot Sävedalen i Östra Cupen. Med lite tur kan man nu få möta ett riktigt topplag från Superettan i nästa kvalmatch på nya platsgräset på Jonsereds IP efter sommaren.
Bild:Leif Lundvall
Jonsered fick fira ordenligt efter segern mot Sävedalen i Östra Cupen. Med lite tur kan man nu få möta ett riktigt topplag från Superettan i nästa kvalmatch på nya platsgräset på Jonsereds IP efter sommaren.

SPORT | Finalen i Östra Cupen spelades på onsdagskvällen mellan Jonsered och förhandsfavoriten Sävedalen. Här var det Jonsered som visade att viljan att vinna vägde tyngst och efter 3-2 är laget vidare till en kvalmatch i Svenska Cupen mot kanske ett Superettanlag.

 

Matchen var en halvtimme gammal när Jonsereds August Lindberg spräckte nollan efter ett olyckligt ingripande av Sävedalens målvakt. Fram tills dess var det Jonsered som stod för initiativet och hade drivet i spelet. När Sävedalen hade bollen blev det mest sidledspassningar och väldigt begränsat anfallsspel. När sedan Jonsered fick göra 2-0 strax innan paus genom Axel Nyqvist väntade en ordentlig uppsträckning i omklädningsrummet för Sävedalen.

Sävedalen byter flera spelare i paus för att höja tempot, men istället är det den tidigare Sävedalsspelaren Johan Örtorp som får utöka Jonsereds ledning till 3-0 efter 62 minuter. Sävedalen har inget val utan ökar på offensiven och det får resultat. 3-1 görs efter 70 minuter genom Jonathan Liljedahl på straff efter att Ayub Ahmed fällts i straffområdet. 3-2 kommer med tio minuter kvar när Nahom Teklemariam kommer fri med målvakten och placerar snyggt in bollen bakom en chanslös målvakt. Trots en rejäl forcering kommer Sävedalen inte närmare utan Jonsereds IF kan fira cupsegern på Valhalla IP.

Jonsered kommer nu att få en plats i Svenska Cupen med en kvalmatch mot eventuellt ett lag från Superettan, vinner man den matchen blir det ytterligare en match möjligtvis mot ett allsvenskt lag innan det blir gruppspel. Matchen eller matcherna spelas efter sommaren på Jonsereds IP:s nya plastgräs.

Jonsereds tränare Adej Hayek är väldigt nöjd efter segern mot Sävedalen.
– Fantastiskt skönt att vinna, vi har satsat hårt på cupen så det var en viktig seger. Jag tycker vi är klart bäst under de första 70 minuterna av matchen. Efter storsegern senast mot Partille och nu segern mot Jonsered är vi väl förberedda inför seriepremiären mot IK Kongahälla som är en av favoriterna i serien nästa torsdag 6 april på bortaplan.

– Vi har tagit tydliga steg under försäsongen och jag tycker att vi är väldigt mycket bättre än vi var på slutet av förra säsongen och det märktes även mot Partille som vi vann över klart, med 6-0. Jag har ett ungt och talangfullt lag som har samma vilja som jag att hela tiden vilja bli bättre och träna hårdare. Vi har även ett par nya spelare som kommer att vara viktiga under säsongen. Det är Malte Runevik, Rasmus Karlsson och August Lindberg.

Hur känns det med att få en ny matta på Jonsereds IP?
– Jättebra, vi har ju inte kunnat spela våra första matcher på säsongen hemma under många år då planen varit så dålig och inte heller kunnat träna där. Det blir ju en stor förändring nu när vi både får spela och träna på det nya plastgräset. Tyvärr måste vi spela första hemmamatchen på Lexby IP men det är bara att gilla läget.

Åter grattis till segern och hoppas ni får möta något spännande lag i kvalmatchen.
– Tack själv, vi kommer spela match för match, omgång för omgång och göra vårt absolut bästa för att säsongen ska bli så bra som möjligt. Jag vill hälsa alla välkomna till Jonsereds IP i maj när vi spelar vår första match på nya mattan, det kommer bli roligt.

Jonsereds IF hade innan finalen besegrat Lunden ÖBK (2–0) i kvartsfinalen och Partille IF (6–0) i semifinalen medan Sävedalens IF slog ut Angered (6–4) i kvartsfinalen och Ahlafors (9–8 efter straffar, 3–3 efter full tid) i semifinalen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.