Sävehof säkrade seriesegern


Denny Bågenholm 2023-02-06

Segerjubel efter seger nummer 17 och seriesegern är säkrad.
Bild:Denny Bågenholm
Segerjubel efter seger nummer 17 och seriesegern är säkrad.

SPORT | Det återstår fem omgångar av damernas serie men efter att Sävehof vann matchen över Höörs H65 med 26-22 efter likaläge i paus, är det nu i praktiken klart att årets serie vinns av Sävehof.

– Nu finns det inget lag som kan komma ikapp, nu är det klart, säger Sävehofstränaren Jesper Östlund efter matchen.


 

Höörs tränare Ola Månsson hade vädrat segerchans när flera tongivande spelare saknades i Sävehof. Line Bergfeldt fick dela målvaktsrollen med debutanten Selma Hasanbegovic då Johanna Bundsen fortfarande saknades. Två bra försvar såg till att det var jämnt fram till 6-6 efter en kvarts spel. Därefter gör Höör ett ryck till 8-6 och Jesper Östlund tar timeout. Höör gör 10-7 och Sävehof byter målvakt. Några fina räddningar av Selma i målet samtidigt som Emma Mihailovic stjäl bollar i försvaret, gör att Frida Rosell och Nina Koppang kan bomba in några mål vilket gav ett halvtidsresultat som var helt lika, 11-11.

Frida Rosell fortsätter skjuta och tre snabba mål i början av andra halvlek gör att hemmalaget leder med 16-13 efter 38 minuter. Höör ger inte upp, och när det återstår knappt åtta minuter har bortalaget både jobbat sig ikapp och förbi Sävehof, ställningen är 21-22, Höör känner segerns sötma komma smygande. Sävehof är dock kända för att inte vika ner sig eller ge upp innan “den tjocka tanten sjungit” och precis som tidigare vänder hemmalaget matchen med hjälp av två mål av Johanna Forsberg på linjen och Frida Rosells femte straffmål gör ställningen till 25-22. Stella Huselius får sätta spiken i kistan, slutresultatet blir 26-22 och Sävehof tar sin 17:e raka seger.

– En rolig match, vi vet att Höör är bra så i paus var det bara att peppa oss för att gå ut och vinna vilket vi gjorde, det känns skönt att få ta en seger till mot Höör nu när vi även möter dem i cupfinalen, säger Frida Rosell.

– Det är alltid tufft när vi möter Höör, det ligger kvar sedan gammalt att det är täta och heta matcher mellan lagen. De är antagonister till Sävehof så de här matcherna betyder lite mer om jag ska vara ärlig, säger Sävehofs tränare Jesper Östlund efter matchen.

Matchen står och väger, men ni vänder och vinner, lite som vanligt?
– Ja det brukar bli så, vi är väldigt trygga när matcherna drar ihop sig. Om man ser sista kvarten får vi fler kontringsmål än vad Höör får. Jag tycker det är två bra försvar idag. Båda lagen får slita med sitt anfallsspel som inte är bländande av något av lagen. Det är de enkla målen på slutet som gör att det tippar över.

Nu möter ni Höör i cupfinalen, hur mycket spelar kvällens match in inför den finalserien?
– Varje match är unik men det är klart att det är skönt att ha den här matchen i ryggen och veta att vi kan stå upp emot dem på ett sånt här bra sätt, trots att många bärande spelare är borta.

Tio poäng ner till tvåan med fem matcher kvar och en förkrossande målskillnad på över 100 plusmål, är det klart nu?
– Ja det är klart! Det vågar jag säga, det finns inget lag som kan komma ikapp oss och jag kände att vi säkrade seriesegern för några omgångar sedan. Men än kan vi inte fira eller sätta på oss några guldhattar för vi vill vinna resten av våra matcher, vinna cupguldet och sen ta SM-guld. Det är vårt mål med säsongen, avslutar Jesper.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.