Sävehof klara för cupfinal


Denny Bågenholm 2023-01-28

Sävehofs damer jublade efter ytterligare en seger mot Skuru och nu är laget klara för cupfinal mot Höör.
Bild:Denny Bågenholm
Sävehofs damer jublade efter ytterligare en seger mot Skuru och nu är laget klara för cupfinal mot Höör.

SPORT | Det var ledning med tio mål efter första semifinalen och några hundra åskådare följde hemmalagets transportsträcka mot finalen då Skuru för fjärde gången under säsongen var chanslösa mot serieledarna.

– En stabil insats, i första halvlek visade vi vad skåpet skulle stå, säger Andreas Wallin efter matchen.


 

Skuru har inget val utan måste gå för fullt redan från start. Efter lagens tre shootouts står det 2-3 och jakten startar för bortalaget. Sävehof gör dock första spelmålet genom Elin Hiekka och lagen följer varandra under matchinledningen. Efter 13 minuter sätter matchens bästa spelare Johanna Forsberg 12-8 och att Skuru ska lyckas vända matchen tror inte ens de mest grönvita supportrarna på. I halvtid står det 22-16.

Andra halvlek inleds med att Johanna Forsberg får göra sitt fjärde mål, hon får sedan pris som dagens bästa spelare i Sävehof. Hon får extra mycket speltid efter att Thea Blomst stukat foten tidigt i matchen. Jesper Östlund luftar hela bänken och byter även i Line Bergfeldt i målet under de sista minuterna för segern är aldrig hotad, alla utespelare utom Mai Kragballe noteras som målgörare . När Thea Kyhlberg sätter slutresultatet 38-34 jublas det på bänken för Sävehof är klara för cupfinal.

– Vi har ledning med sex bollar i paus och då behövde Skuru vinna med 17 bollar vilket kändes osannolikt, det blev en transportsträcka i andra halvlek. Vi ville ändå vinna matchen, vi har fortfarande inte förlorat mot svenskt motstånd i år, säger assisterande tränare Andreas Wallin.

– Med det sagt så visade alla som fick spela att de verkligen är att räkna med och det blir spännande inför fortsättningen av serien. Emma Mihailovic gjorde en riktigt bra match och snodde många bollar Idag, hon är en väldigt spännande spelare för framtiden.

Nu blir det final mot Höörs H65, tankar inför finalen?
–  Fantastiskt roligt, de spelar med rejäl fysik och det går aldrig att slappna av mot dem. Finalen är något vi ser fram emot och vi vill ju vinna allt i år och detta är säsongens första final. Höör ska få sig en rejäl match i finalspelet, det kan jag lova, avslutar Andreas.

Matchens bästa spelare Johanna Forsberg är naturligtvis nöjd efter sina nio mål.
– Vi får en bra start i matchen och när vi har så många mål med oss från första matchen var det ju bara att tugga på. När de spelar så utgrupperat så blir det mycket ytor på linjen, skönt att mina medspelare passar in till mig då, säger Johanna och skrattar.
– Finalen mot Höör kommer bli riktigt tuff, det är två bra lag, två taggade lag som vill ha med sig ett guld, avslutar Johanna Forsberg.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.