Kim Roland är ”Årets tränare” i Partille


Leif Lundvall 2023-01-30

I tuff konkurrens har Kim Roland av Lokalpressens jury utsetts till ”Årets tränare” i Partille 2022.
Bild:Leif Lundvall
I tuff konkurrens har Kim Roland av Lokalpressens jury utsetts till ”Årets tränare” i Partille 2022.

SPORT | I höstas krönte Partille IF ett succéår med att, efter en fantastisk höst och ett dramatiskt kval, avancera till division 3. Tränare för laget är Kim Roland som nu av Lokalpressen utsetts till "Årets tränare" i Partille 2022.

– Det känns väldigt hedrande och kul att bli uppmärksammad för det man gör, säger Kim som nu påbörjar sin sjuttonde säsong som tränare för Partille IF:s A-lag.


 

Mycket har varit sig likt under alla hans år som tränare men en hel del har också förändrats. Rollen som tränare har utvecklats.
– I början av min bana som tränare var det mest det fysiska, löpvägar och passningsteknik, som gällde. Nu är man mer en ledare som visar vägen genom exempel och sunda värderingar och genom att sätta vissa strukturer på plats. Jag tycker ledardelen är den absolut viktigaste när man har med seniorer att göra, säger Kim.

Det krävs en hel del för att vara en bra tränare/ledare, inte minst inom fotbollen.
– En viktig egenskap är att vara så lyhörd som möjligt och att se och höra alla spelare i truppen och även andra personer runt omkring. Det är viktigt att inte stänga in sig och att vara så närvarande och delaktig som möjligt. Man ska skapa en bra miljö där spelarna bland annat ska få visa känslor, säger Kim.

Att utvecklas till en bra tränare är som att lägga ett långt pussel och Kim har kommit en bra bit på vägen.
– Jag har uppnått en del av det jag velat nå och har ändrat mig en hel del genom åren. Numera är jag ganska mjuk men har ändå fortsatt att vara rak i min kommunikation. Jag är hyfsat lyhörd, ganska bra på att hantera människor och duktig även på det rent fotbollsmässiga.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.