Thea Stankiewicz till Sävehof nästa säsong


Denny Bågenholm 2023-01-25

Thea hälsas välkommen till Partille och Sävehof genom elitansvarige Jonathan Stenbäcken.
Bild:IK Sävehof
Thea hälsas välkommen till Partille och Sävehof genom elitansvarige Jonathan Stenbäcken.

SPORT | Norsk-svenska Thea föddes i Norge 1998. Efter flera år i Tertnes valde hon att lämna Norge och fortsätta handbollskarriären i grannlandet Danmark. Sedan dess har hon hållit sig till Aarhus United under två säsonger. Nu går flyttlasset till Sävehof. – Jag ser verkligen fram emot att komma till Sävehof som jag hört mycket bra saker om, säger Thea.

 

Thea har varit en drivande kraft under åren i svenska U-landslaget med 48 matcher och 125 mål. Hon har även representerat det svenska Ligalandslaget. Thea är handbollsfostrad i Norge och spelade i Fana IL fram till 2017. Mellan åren 2017–2021 representerade hon Tertnes IL i norska högsta ligan och vann där ett brons. Sedan 2021 har hon spelat i Aarhus United i Danmark.

– Thea är en fantastisk spelare med bra energi, och hon kommer att göra bra ifrån sig i vilken trupp hon än är med i. Vi kommer verkligen att sakna hennes goda humör och kreativa assistspel när vi i slutet av säsongen måste skicka Thea vidare på nya handbollsäventyr, säger den danska klubbens sportchef Mads H. Winther.

Pappa Jan Stankiewicz gjorde 83 landskamper för Sverige och spelade i Lugi fram till 1997. Sedan fortsatte han sin karriär i norska Runar. Senast stod han i mål som 50 åring i norska FullingenBergen.

Thea är född i Norge men är svensk medborgare och speade senast i Danmark, en riktig Skandinav med stor erfarenhet av nordisk handboll.

– En klubb där jag får spela om medaljer och fightas om guld och förhoppningsvis spela ute i Europa. Att få jobba med Jesper Östlund ser jag mycket fram emot, och tror att han kan utveckla mig ytterligare som handbollsspelare. Det är en spännande trupp med en god blandning av både unga och spelare med lite mer rutin. Det ska också bli kul att äntligen spela i Sverige som jag inte har testat på det än. Jag ser fram emot att träffa alla både i och runt klubben och ser fram emot två goda år här i Sävehof, säger Thea Stankiewicz.

– Thea är en spelare som vi haft under lupp en längre tid och nu får vi äntligen ta del av hennes färdigheter. Det är en spelare som kan beskrivas som en hybridspelare som har många verktyg i sin låda. Vi är säkra på att Thea kommer bidra starkt med både rutin och spetskompetens de kommande säsongerna, säger Jesper Östlund, damtränare

– Thea är en spelare som vi tror kommer passa in väldigt bra hos oss. Hon är en komplett spelare med sina styrkor som playmaker och ett gott öga för att sätta sina medspelare i bra lägen. Hon är också en bra försvarsspelare som kan spela på många positioner som gör att hon kommer vara väldigt viktig för oss de nästa säsongerna. säger, Jonathan Stenbäcken, elitansvarig.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.