Premiärförlust för Landvetter IS – som siktar mot toppen


Melvin Malmberg 2024-04-03

<span>William Andersson gjorde ett av LIS-målen i premiärförlusten.</span>
Bild:Emelie Hübner (arkivbild)
William Andersson gjorde ett av LIS-målen i premiärförlusten.

SPORT | Under skärtorsdagen premiärspelade Landvetter IS hemma mot Västra Frölunda IF hemma på Landvetter IP. Matchen slutade i en 2–3-förlust.

– Det finns bra saker från insatsen, men också tydliga delar som vi måste jobba med, säger Joakim Lindén Johansson, tränare för Landvetter.


 

I premiäromgången av Division 2 Västra Götaland gästades Landvetter av Västra Frölunda.
Matchen var en händelserik sådan, som till slut blev en 2–3-förlust för Landvetter efter att man släppt in tre mål på fasta situationer, en på hörna och två på frispark.

– Vi börjar lite trevande och har lite svårt att jobba oss in i matchen. Om det är premiärnerver eller vad det beror på vet vi inte riktigt, säger Joakim.

Resultatet gick alltså i motståndarnas riktning, men tränare Lindén var trots allt relativt nöjd med lagets prestation efteråt.

– I framför allt den andra halvleken visar vi att vi är rejäla och spelar på sättet som vi har tränat på. Hade vi kommit ut lika trevande i den andra halvleken som i den första hade det förmodligen varit en annan känsla efteråt.

– Nu med en viss distans till matchen kan man ändå känna att det finns bra saker från insatsen, men också tydliga delar som vi måste jobba med, säger han.

Vad är det för delar?

– Det är framför allt att inte bjuda motståndarna på så många fasta situationer som vi gjorde mot Frölunda. För att får de 10-15 fasta situationer på vår planhalva kommer vi bli straffade förr eller senare.

– Det är lätt att säga i efterhand att det är de fasta situationerna som vi måste bli bättre på att hantera, eftersom vi släpper in tre mål på det, men jag tror mer på att analysera varför de får fasta situationer, och ställa frågan vad det är som går fel innan.

Joakim ser på den kommande säsongen med optimism, och anser att laget har tagit fina kliv under försäsongen.

– Vi har sett en tydlig progression under försäsongen. Början var hackig, och det var matcher och träningar som fick ställas in då planerna inte var skottade. Men sen när vi har kunnat träna på bra och få våra matcher har vi haft en tydlig progression i spelet, att vi börjar sätta olika delar.

Under försäsongen vann bland annat Landvetter Södercupen, och kvalificerade sig därmed för Svenska cupens första kvalomgång.

– Försäsongen har handlat om att få ihop en helhet helt enkelt, och där tycker jag att vi har tagit kliv hela tiden. Det såg vi bland annat i vår vinstmatch mot Lindome i semifinalen av Södercupen, säger Joakim som är ny för året.

Har ni några målsättningar inför säsongen?

– I seriespelet vill vi vara ett topplag. Så det handlar om att vi ska börja samla poäng och vinna fotbollsmatcher. Sen får vi se vart vi hamnar i tabellen, men ambitionen är att vi ska vara ett topplag, säger han.

Landvetters nästa match är fredag den 5 april klockan 19.30. Då gästar de IK Tord från Jönköping på Rosenlunds IP.

 

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.