Pixbo fortsätter vinna och skugga topplaget


Denny Bågenholm 2023-11-18

Pixbo fortsätter skugga Umeålaget Thorengruppen när man tog sin nionde seger för säsongen mot Warberg.
Bild:AC Kårhag / Arkivbild
Pixbo fortsätter skugga Umeålaget Thorengruppen när man tog sin nionde seger för säsongen mot Warberg.

SPORT | I dagsläget är det två lag som sticker ut i Svenska Superligan Dam, Thorengruppen och Pixbo. Pixbo har en förlust mot Thorengruppen och ligger tvåa i serien tre poäng bakom. Ner till Täby på tredjeplats är det sex poäng. På fredagskvällen inkasserade Pixbo en ny trepoängare.

 

Laget tog bussen till Halland och Varberg för att ta med sig ytterligare en seger hem till Mölnlycke. Det var dags för tionde omgången och en seger var viktig för att inte öka avståndet upp till förstaplatsen.

Det finns flera landslagsspelare i Pixbo som åker och representerar sitt land i Singapore när VM avgörs där 2-10 december. Den första att presentera sig på fredagskvällen var norska Rikke Ingebrigtsli Hansen som börjar målskyttet fram till 1-0 efter 1.43 utan assist. 2-0 kommer genom svenska landslagets Moa Andersson. 3-0 genom tjeckiska superstjärnan Eliska Krupnova och 4-0 gör Ella Zetterstedt på passning av Cajsa Elm. Fyra poäng och 4-0 i paus genom fyra VM-spelare från tre olika nationer i första perioden.

För hemmalaget är det syskonen Haverman som blir de enda som syns i statistiken för hemmalaget i andra perioden genom var sitt mål och en utvisning. För Pixbo fortsätter Eliska Krupnova att göra mål. Andra perioden slutade 2-1 till Warberg, ställningen var totalt 5-2 till Pixbo.

Det är inget som kan stoppa Pixbo som gör tre mål till innan Sandra Hawerman gör sitt andra mål i matchen. Med knappt tre minuter kvar gjorde Cajsa Elm, även hon landslagsspelare, sitt första mål fram till slutresultatet 9-3. Och Pixbo fortsätter sin kamp om förstaplatsen i ligan. Nionde segern på tio möjliga och 27 poäng är ett strålande resultat så långt i serien.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.